Dolar 32,2689
Euro 34,7100
Altın 2.400,76
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

KAYAPA ÇÖPLÜĞÜ MECLİS GÜNDEMİNDE

KAYAPA ÇÖPLÜĞÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
26 Kasım 2023 01:29
117

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partili Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında Kayapa-Kuruçeşme Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi projesine ilişkin 6 maddelik soru önergesi verdi.


CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin nüfus planlamasının olduğu Kayapa bölgesine yapılması planlanan ancak akademik odaların, STK’ların, bilim insanlarının ve vatandaşların uyarısına rağmen 13 Aralık 2023 tarihinde ihalesi gerçekleşecek olan Kayapa-Kuruçeşme Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisi projesini meclis gündemine taşıyarak soru önergesi verdi.

CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin soru önergesi şu şekilde:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Yenikent Düzenli Depolama Sahasının 2025 yılında ömrünü tamamlayacağı göz önüne alınarak, belediye tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi’ ne yaptırılan bir araştırma ile yeni çöp depolama alanı olarak Nilüfer İlçesi Kayapa Mahallesi 6362 ada; 126,127,128,129,130,131,180 parseller ve Kuruçeşme Mahallesi 102 ada; 6, 102, 103, 104, 187, 204 Parsellerde 1.850.807 m’lik “Çöp Depolama ve Entegre Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesis”i olarak belirlenip planlanmıştır. 2017’de gündeme ilk geldiğinde proje, Bursa’da bulunan odalar, STK’lar, üniversite ve ilgili Nilüfer Belediyesi’nin görüşü alınmadan hazırlanmış özellikle yer seçiminin yanlış olduğu, yer belirlemede kent dinamiklerinin görüşünün alınmadığı gerekçeleri, bölge halkının yüksek itirazı, açılan davalar nedeni ile vazgeçilmiştir. 2018 yılında ise Büyükşehir Çevre ve Sağlık Komisyonu yeni yer belirleme konusunda ilk çalışmaları başlatmıştır. Fakat bugün aynı projenin tekrar gündeme geldiği konuşulmaktadır. Özellikle o tarihten itibaren Kayapa, 30 Ağustos Mahallelerinin nüfus olarak arttığı, yeni yapılanmanın sürdüğü gözlemlenmektedir. Çok sayıda vatandaş Çöp depolama alanı ve Bertaraf Tesisi yapılacağı endişesi ile tarafımıza ulaşmaktadır.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tekrar gündeme aldığı konuşulan tesis ile ilgili;
1.Nilüfer Belediyesi’nin görüşü alınmış mıdır?
2.Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancılar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası gibi kurumlar ile DOĞADER gibi çevre sivil toplum Örgütlerinin görüşü alınmış mıdır?
3.Kayapa, Kuruçeşme, 30 Ağustos Mahallerinin muhtarları ile, mahalle komitelerinin görüşü alınmış mıdır?
4. Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliğine tesis yer seçimi için bir çalışma yaptırılmış, akademisyenlerin görüşü alınmış mıdır?
5.Tesisin yapılacağı yer ile ilgili trafik etki analizi yapılmış mıdır?
6.2018 yılında Büyükşehir Çevre Komisyonu’nun başlattığı yen yer seçimi için yapılan çalışmalar hangi aşamaya gelmiştir?”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.