Dolar 32,2545
Euro 34,8099
Altın 2.426,57
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

“Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tarihi Mesire Alanının Canlandırılması İçin Çalışmalara Başlıyor”

“Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Tarihi Mesire Alanının Canlandırılması İçin Çalışmalara Başlıyor”
20 Ekim 2023 11:47 | Son Güncellenme: 20 Ekim 2023 11:51
113

HABERMAX.Zile’nin Zile İlçesi’nde bulunan atıl durumda olan mesire alanı, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın’ın girişimiyle tekrar canlanacak. Bu tarihi alanda yaşanan sorunlar, bölge sakinleri ve tarihine sahip çıkanları üzmüştü. Şimdi ise bu alanın eski güzelliklerine kavuşturulması için adımlar atılacak.

Zileliler, geçmişte bu alanın ne kadar güzel ve canlı olduğunu hatırlatırken, şu anki atıl ve bakımsız haline üzülüyorlar. Belediyenin sahip olduğu geniş araziye rağmen, mesire alanının bakımsız bir durumda olduğu gözlemleniyor.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, bu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sargın, mesire alanının tekrar ilçeye kazandırılması için çalışmaların başlatılacağını ve bu güzel tarihi alana sahip çıkılacağını belirtti.

Bölge sakinleri ve tarihine sahip çıkanlar, bu girişimden memnuniyet duyarken, Zile’nin tarihi güzelliklerine uygun bir şekilde bakılmasını umut ediyorlar. Yapılacak çalışmalarla Zile’nin tarihine şahitlik etmiş olan bu mesire alanı tekrar eski ihtişamına kavuşabilir.

ESVAP ÇAYI KENTPARK

Yıldıztepe yolu üzerinde şehir merkezine 2km mesafede bulunan Tarihi Esvap Çayı mesire alanında Kentpark çalışmalarına start verildi.

Belediyemiz mülkiyetinde olan 52.000m2 Esvapçayı piknik alanı uzun zamandır atıl durumda idi.
Belediyemizce yeniden düzenlenecek olan Esvap Çayında yaklaşık 1000m2 lık bio gölet, kamelyalar, Macerapark, Engelsiz park, piknik ve barbekü alanları, kapalı kolaylık tesisleri, nostaljik köprü, zipline, çocuk oyun gurupları, endemik meyve üretim merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çiçek ve süs bitkisi yetiştirme alanları yapılacak. Zile Belediyesi ekipleri alanda yabancı bitki, bük, kuru ağaç temizleme calışmaları yapıyor.

Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın bölgenin en güzel ve prestijli parkını yapacaklarını ifade ederek “Esvapçayı oldukça sulak ve mikro klima etkisi olan verimli bir bölge. Üstelik bu alanda tüm Zile’lilerin anıları var. Kent Parkımızın tamamlanması ile burayı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık. Zile’mize hayırlı olsun” dedi
Esvap Çayı Kent Parkın yapılması ile çevre il ve ilçelerden de çok sayıda ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.

Zile’nin Tarihine Şahitlik Etmiş Mesire Alanının Durumu ve Yeniden Canlandırılması

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.