Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Paz 31°C
Pts 32°C
Sal 32°C
Çar 33°C

Kadın Kooperatiflerinin Rolü ve Gelecek Perspektifleri: KEDV Paneli Değerlendirmesi”

Kadın Kooperatiflerinin Rolü ve Gelecek Perspektifleri: KEDV Paneli Değerlendirmesi”
17 Mayıs 2024 19:21
304

HABERMAX. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) 16 Mayıs tarihinde Ağva Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlik, kadınların ekonomik güçlenmesi ve kooperatiflerin rolü üzerine önemli bir platform sağladı. Panelin moderatörlüğünü ekonomist ve gazeteci-yazar Meliha Okur üstlendi. Panelde KEDV kurucusu ve Genel Direktörü Şengül Akçar, KEDV temsilcisi Nurcan Dalga, ev sahibi Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi ve Riva Kadın Kooperatifi temsilcileri bir araya geldi.

Panelde, kooperatiflerin sağlıklı gıda üretimi konusunda öncülük etmeleri ve yapay zeka döneminin kadın kooperatifleri ve girişimcileri açısından sunduğu fırsatlar tartışıldı. İzleyiciler arasında Şile Belediye Başkan Yardımcısı Berna Avcı ve Şile Belediye Başkanının eşi Gülay Kabadayı gibi önemli isimler de yer aldı. Kadınların güçlenmesi alanında desteklerini sunacaklarını belirttiler.

Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi Başkanı Nuran Bakay ve Riva Kadın Kooperatifi Başkanı Esra İspalarlı Erson, kooperatiflerin doğuş süreci, çalışmaları, vizyon ve misyonları hakkında bilgi verdiler. Ayrıca, KEDV ile yürütülen ‘Hesabını Bilen Kadınlar’ projesi kapsamında finansal eğitim seminerlerinin ve kazanımlarının aktarıldığına değinildi.

Konuşmacılar arasında bulunan Yıldız Yolu Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Rabia Özkaraca Över ve Riva Kadın Kooperatifi Kurucu Başkanı Ufuk Yoğuran, kooperatiflerin kadınların sosyal hayata katılımına destek olma potansiyelini vurguladılar. Özellikle Şile’nin coğrafi işarete sahip geleneksel dokuma faaliyetleri ve endemik, tıbbi ıtırlı bitki ürünlerinin önemi üzerinde duruldu.

Paneldeki izleyiciler arasında bulunan girişimciler, birbirleriyle dayanışma ve işbirliği imkanı buldular. Bu etkinlik, kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi adına önemli bir adım olarak kayda geçti.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.