Dolar 32,3239
Euro 34,8268
Altın 2.392,29
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür’den Marmara Bölgesi Depremleri ve Önlemler Hakkında Açıklamalar”

“Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür’den Marmara Bölgesi Depremleri ve Önlemler Hakkında Açıklamalar”
15 Ekim 2023 22:13
154

HABERMAX.Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesindeki son küçük deprem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Depremlerin tahmin edilmesinin zor olduğunu vurgulayan Görür, Marmara Denizi bölgesindeki Kumburgaz Fayı üzerinde yaşanan üçlük depremin endişe yaratmaması gerektiğini belirtti. Krip nitelikli küçük sarsıntıların bu fayın batı ucunda ara sıra meydana geldiğini ve bu tür olayların bölgede yaygın olduğunu ekledi.

Prof. Dr. Naci Görür, depremleri önlememizin mümkün olmadığını, ancak deprem dirençli yerleşim alanları oluşturmanın ve deprem yönetimi önlemleri almanın önemine dikkat çekti. Kamuoyuna seslenerek, “Depremleri durduramayız, ancak yöneticilerimizden deprem dirençli binalar inşa edilmesi ve uygun önlemlerin alınmasını talep etmeliyiz” dedi.

Görür, toplum olarak deprem riskini minimize etmek ve can kayıplarını en aza indirmek için kolektif çaba göstermeye devam etme çağrısında bulundu. Deprem dirençli yapılar ve bilinçli toplumlar, deprem felaketlerine karşı daha hazır ve dayanıklı olabilirler.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.