Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

İYİ Parti’li Özgür Şimşek: Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar

İYİ Parti’li Özgür Şimşek: Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar
29 Nisan 2023 14:20 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2023 14:21
202

HABERMAX. İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Makina Mühendisi Özgür Şimşek, meşhur Kızılderili atasözüne atıfta bulunarak, “Beyaz adam otomobilin yenmeyecek bir şey olduğunu anladığında çok geç olacak. Boş sözlere karnımız TOGG!” dedi.

AK Parti’nin, büyük oranda montaj sanayi ürünü olan ve üretim materyallerinin büyük bölümü ithal edilen elektrikli otomobil TOGG gerçeğini bütün dünyanın bildiğini belirten Şimşek, aracın öyle iddia edildiği gibi ‘YERLİ ve MİLLİ’ olmadığını vurgulayarak, “Milletimizin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Kaybetme korkusu ve ucuz oy avcılığı nelere kadir!” şeklinde konuştu.

SEÇİM MALZEMESİ OLDU

Tarih, TOGG’un, her açıdan sıcak siyaset gündemine alet edilen basit bir seçim malzemesi yapıldığını vurgulayan Özgür Şimşek, “Çıkın mertçe deyin ki, biz sağdan soldan, öteden beriden toplanan ana ve yan sanayi malzemelerini bir araya getirerek, dünya pazarlarında sipariş rekorları kıran, satış sonrası yedek parça, servis, şarj vs. tek bir problem bile yaşamayacak olan muhteşem bir elektrikli otomobil ürettik. İşte o zaman bu millet sizi alnınızdan öper!” ifadesini kullandı.

Bursa Milletvekili Adayı olmasının yanı sıra, İYİ Parti Sanayiden Sorumlu Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale’nin Yardımcılığını yapan Şimşek şöyle konuştu:

“Tabi ki, ülkemizi gerçek anlamda gururlandıran her dört başı mamur sanayi ürünü ve katma değer yaratacak üretim hamlesi hepimizi gururlandırır. Ancak bol makyajlı bir seçim propaganda malzemesi haline getirilen TOGG konusunda bizler, halkımıza gerçekleri söylemek zorundayız. Ben gerçek anlamda sanayileşmenin ne olduğunu bilen uzman bir teknokrat olarak, mühendis kimliğimle diyorum ki, TOGG, çok yakın bir gelecekte, makyajı dökülmüş bir seçim yatırımı olarak anılacak ve vatandaş, ‘Bir oy uğruna Yarab, ne TOGG’lar batıyor!’ diyerek ironi yapacak. Hani o meşhur Kızılderili atasözü, ‘Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde, beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak’ diyor ya. Ben de aynen öyle diyorum. Beyaz adam otomobilin yenmeyecek bir şey olduğunu anladığında çok geç olacak.”

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR VAR

AKP’nin, milletten gerçekleri gizlediğini ileri süren Şimşek, şöyle devam etti:

“Bu arada araçların teslim tarihi ile ilgili de bir çelişki yaşanıyor. Önce 16 Nisan’da teslim edileceği bekleniyordu. Sonra 24 Nisan’a ertelendi. Ardından TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, teslim tarihinin Nisan sonuna ertelendiğini duyurdu.

Sipariş veren 16.000 kişiye ise bu konuyla ilgili herhangi bir mesaj gitmedi. Ellerindeki araçları satıp TOGG’u bekleyen vatandaşların endişelerili bir bekleyişleri var. Bu arada Bakan’lara teslim edilen TOGG’ların, Türkiye’de değil, yurtdışında üretilen ve 2024’e kadar üretilmeyecek olan, çift motorlu önden çekişli araçlar olduğu ortaya çıktı. Sonrasında Sanayi Bakanı Varank da bunu onayladı.

Türkiye’de üretilmeyen versiyonların neden Bakan’lara verildiği ise merak konusu. Şeffaf bir paylaşım yapmayan TOGG’un gecikmesi sebeplerinden birinin de İspanya’daki VALİDASYON testlerini geçememesi olduğu söyleniyor.

Tüm otomobil fabrikalarında en önemli konulardan biri olan VALİDASYON testlerini geçemeyen bir aracın, Türkiye’de hangi şartlar altında trafiğe çıkacağı bir diğer soru işareti.

Kapalı bir kutu olan TOGG, Bursa’da diğer üç otomobil fabrikasının aksine, doğru dürüst bilgi verilmemesi, hangi pazarda satılacağı belli olmaması ve henüz kimselere ulaşmaması gibi kuşkulara yol açan garipliklerle dikkati çekiyor.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Yeni açılan batarya fabrikasının hangi koşullarda üretim yapacağı, testlerin nasıl gerçekleştirileceği, ayrıca ömrünün ne kadar olacağı konularında da net bilgi verilmediği için de eleştiri aşıyor. Bana göre, iktidar TOGG meselesini seçime kadar kullanacak, ancak beklediği desteği, ayyuka çakan bu belirsizler ve iddialar nedeniyle bulamayacak.

Ayrıca şu sorular da halen daha yanıt bekliyor:

1- TOGG’un malzemeleri hangi ülkelerden ülkelerden geliyor?

2- TOGG’un üretim yeri olan Bursa’da ve ülke genelinde kaç adet Şarj İstasyonu var?

3-TOGG full şarj ile kaç km yol gidebiliyor. Örneğin Bursa’dan Ankara’ya gidip de, ancak dönüşte Sivrihisar’da kalma ihtimali var mi?

4-Otomobil sektöründe uzun ömürlü bir markayı, yedek parça ve satış sonrası servis ağı ayakta tutar. En hayati mesele budur. TOGG’un, Türkiye veya dünyadan vaz geçtik, üretim yeri olan Bursa’da bir servis merkezi veya yedek parça üretip satan ana ya da yan sanayisi var mı?”

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.