Dolar 35,4654
Euro 36,6373
Altın 3.054,82
BİST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Çok Bulutlu
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 11°C

İstinye Üniversitesi ve SAS’tan Türkiye’de Bir İlk: Veri Bilimi Eğitimi Başlıyor

İstinye Üniversitesi ve SAS’tan Türkiye’de Bir İlk: Veri Bilimi Eğitimi Başlıyor
15 Ocak 2025 18:16
46

HABERMAX. İstinye Üniversitesi ve dünya analitik lideri SAS, iş birliği ile veri bilimi alanında bir ilke imza atıyor. Türkiye’de ilk kez bir üniversitede sunulacak olan SAS Veri Bilimi eğitim programı, veri bilimi eğitiminin demokratikleşmesine katkı sağlayan bir girişim olarak öne çıkıyor. Eğitim, geleceğin öne çıkan mesleklerinden olan veri bilimine yatırım yaparak, öğrencilere değer katmayı ve istihdama katkı sağlamayı hedefliyor. 

Teknoloji ve yapay zekanın gelecekte bazı meslekleri ortadan kaldıracağı konuşulmaya devam ediliyor. Bazı mesleklerde çalışan sayısı giderek azalacak, birçok çalışma alanı yok olacak ancak yapay zekâ ve veri bilimi alanında mesleklere talep giderek artacak. Birçok çalışanın da bu değişime ayak uydurması, kendilerini veri bilimi ve yapay zekâ okuryazarlığı benzeri alanlarda geliştirmesi gerekecek. Dünya Ekonomik Forumu’nun “Geleceğin Meslekleri (The Future of Jobs) 2025” raporuna göre, gelecek yıllarda bulut bilişim, büyük veri gibi alanlar öne çıkacak. Büyük Veri Uzmanı, Veri Çözümleyici ve Veri Bilimcileri, Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi Uzmanı, Dijital Dönüşüm Uzmanı, Yazılım ve Uygulama Geliştiricileri Veri tabanı ve Ağ Uzmanlarına talep artacak. Sektördeki güncel ihtiyaçların ışığında, geleceğe yönelik eğitim misyonu ile İstinye Üniversitesi, dünya analitik lideri SAS ile veri bilimi alanında anlamlı bir çalışmaya ortak oluyor.

SAS ve İstinye Üniversitesi iş birliği Türkiye’de bir ilke imza atıyor

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan İSÜ-SAS Veri Bilimi Eğitimi, veri bilimi eğitiminin ulaşılabilirliğine ve demokratikleşmesine katkı sağlayan bir girişim olarak öne çıkıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eğitim programı lansmanında, “İnsani evrensel değerleri gözeterek bu değerler için yapay zekâ ve veri biliminin kullanımını önceliyoruz.” sözleriyle iş birliğinin sosyal sorumluluk alanındaki etkisini vurguladı. Eğitim programı, katılımcılara istatistiksel analizlerden yapay zekâ ve makine öğrenimine kadar geniş bir analitik yelpaze sağlayacak. İstinye Üniversitesi ve SAS’ın vizyonu doğrultusunda topluma katkıyı ve insani değerleri önceliklendirerek yapay zekâ ve veri bilimindeki gelişmeleri yönlendirmek, eğitim programının odak noktaları arasında yer alıyor.

Veri Bilimi Eğitim programı Şubat’ta başlıyor

Başlangıç eğitimi şeklinde tasarlanan İSÜ-SAS Veri Bilimi Eğitimi, Şubat’ta başlayacak. Katılımcılardan üç ay içerisinde eğitimleri tamamlaması beklenecek ve eğitim sonunda “İSÜ-SAS Katılım Sertifikası” verilecek. Eğitim programına kayıt için katılımcıların, İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi web sitesinde “SAS Veri Bilimi Eğitimi” başlığı altındaki kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Eğitimler süre sınırlaması olmaksızın öğrenci talebi ve akademik takvime göre devam edecek; talep olması halinde ikinci bir modül ile bir üst seviye eğitim hizmeti verilecek. İstinye Üniversitesi, öğrencilere ve genç profesyonellere SAS, “e-learning” platformları aracılığıyla online olarak erişim kolaylığı sağlayarak geniş kapsamlı eğitim imkânları sunmayı planlıyor. Eğitim dilinin İngilizce olması, öğrencilerin uluslararası alanda da rekabet edebilmesini sağlıyor. SAS ve İstinye Üniversitesi’nin ortaklığı, küresel pazara uygun yetkinlikler geliştirerek, bireysel gelişimden sektörel büyümeye uzanan bir vizyonla, geleceğin veri bilimcilerini yetiştirme misyonunu taşıyor.

“Veri bilimi okuryazarlığı, yakın gelecekte okuryazarlık kadar kritik bir beceri olacak” 

SAS açısından bu çalışma veri bilimi alanında SAS çözümlerini kullanabilen bireylerin sayısını artırarak stratejik bir yatırım olarak konumlanıyor. İstinye Üniversitesi ise teknoloji odaklı eğitim anlayışını güçlendirerek yenilikçi ve talep gören alanlarda yetkin mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. İş birliği kapsamında, veri bilimi eğitimine olan talebin yaygınlaşması bekleniyor. SAS Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Eğitim Hizmetleri Kıdemli Direktörü Glyn Townsend “Veri bilimi okuryazarlığı yakın gelecekte okuryazarlık kadar kritik bir beceri olacak” veri bilimi alanındaki sektörel ihtiyacı vurguladı. Ayrıca, bu çalışma yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayıp, bölgesel ölçekte daha geniş bir kitleye ulaşmayı ve farklı eğitim iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyor. Uzun vadede, bu girişim analitik becerilere sahip bireylerin iş dünyasında güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayarak sektörel gelişime de katkı sağlayacak.

Lansman etkinliğinde iş birliği ve veri bilimi konuşuldu

15 Ocak Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Vadi İstanbul Kampüsü’nde gerçekleşen lansman etkinliğinde eğitim programının tüm detayları paylaşılırken, Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Eğitim Hizmetleri ve Akademik Programlar Kıdemli Direktörü Glyn Townsend, SAS’ın sunduğu yenilikçi eğitim çözümleri ve analitik uygulamalara dair bir sunum yaptı. Tanıtım toplantısında Dr. Yasemin Yücel Karasu moderatörlüğünde bir panel de gerçekleştirildi. Etkinlikte İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, SAS Eğitim Hizmetleri ve Akademik Program Kıdemli Direktörü Glyn Townsend soruları yanıtladı.

“Veri bilimi, ülkelerin ekonomik ve sektörel dönüşümleri için itici bir güç”

SAS Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Rasim Eğri, “Veri bilimi, yalnızca bireylerin kariyer yolculuğunu şekillendiren bir alan değil, aynı zamanda ülkelerin ekonomik büyümeleri ve sektörel dönüşümleri için de itici bir güç. İstinye Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, analitik becerilere sahip bireyler yetiştirerek hem gençlere değer katacak hem de geleceğin mesleklerine yatırım yapmamızı sağlayacak. SAS olarak, eğitimde erişilebilirlik ve yenilikçiliği önceliklendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sektördeki güncel ihtiyaçlara uygun bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Veri analizi eğitimi, İstinye Üniversitesi’nin özellikle dijitalleşme hedeflerine doğrudan katkı sağlamaktadır. Veri bilimi ve yapay zekâ sektörü her yıl yaklaşık %30’un üzerinde bir büyüme göstermektedir ve bu büyüme öngörülere göre önümüzdeki beş yılda da devam edecektir. Bu bağlamda, eğitim, veri analizi ve yapay zekâ alanlarında nitelikli uzmanlar yetiştirmek, üniversitemizin öğrencilerinin sektördeki bu talebe yanıt verebilmesine olanak tanıyacaktır. Sektördeki güncel ihtiyaçlara uygun bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

SAS’ın veri bilimi uzmanlığı ile İstinye Üniversitesi’nin yenilikçi ve veriye dayalı yaklaşımı bir araya gelerek eğitim programında güçlü bir temel oluşturdu. SAS ve İstinye Üniversitesi, eğitimde erişilebilirlik, kalite ve yenilikçiliği ön planda tutarak, gelecek için güçlü bir yatırım yapmayı amaçlıyor. Bu iş birliği, geleceğin veri odaklı liderlerini yetiştirme yolunda önemli bir adım niteliği taşıyor.

İSÜ-SAS Veri Bilimi Eğitimi Kayıt Formu:

Eğitim programına kayıt için katılımcıların, İstinye Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi web sitesinde “SAS Veri Bilimi Eğitimi” başlığı altındaki kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir:

Paylaşın:
Habermax, tarafsız ve şeffaf habercilik anlayışıyla, her görüşe saygı göstererek doğru ve güncel bilgileri sunmayı hedefler. Siyasi ayrım yapmadan, güvenilir içeriklerle okuyucularını bilgilendirir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.