Dolar 32,3275
Euro 34,6072
Altın 2.393,12
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

**İstanbul Valisi Davut Gül, Ataşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nı Ziyaret Etti**

**İstanbul Valisi Davut Gül, Ataşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nı Ziyaret Etti**
2 Eylül 2023 22:06
206

HABERMAX.İstanbul Valisi Davut Gül, şehrin önemli ilçelerinden biri olan Ataşehir’i ziyaret ederek, bölgedeki gelişmeleri ve ihtiyaçları değerlendirdi. Ziyaret kapsamında Vali Gül, Ataşehir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, mahalle muhtarlarıyla buluştu ve talepleri dinledi.

Ataşehir ilçesi, İstanbul’un hızla gelişen ve değişen bölgelerinden biri olarak bilinirken, Vali Gül’ün ziyareti, bu ilçenin önemine ve potansiyeline vurgu yapmış oldu. Ziyaret sırasında Vali Gül, mahalle muhtarlarının taleplerini not alarak, bu taleplerin takipçisi olacaklarını belirtti. İlçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Gül, “Ataşehir’de tüm okullarımız ya güçlendirildi ya da yeniden yapıldı. İlçemizde güvenli okul, hastane ve kamu kurumları inşa etmek için çalışıyoruz. Sizler bir meseleyi sorun olarak görüyorsanız ve talep ediyorsanız, bizim görevimiz o noktada başlıyor. Önemli olan Ataşehir’lilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve bunun için çalışıyoruz. Muhtarlarıyla, kamu kurum ve kuruluşları ile aynı çerçevede hareket edersek sorunlarımız ortadan kalkacak. Kaymakamımıza görev yaptığı süre için teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza, il müdürlerimize ve mahalle ölçeğinde her bir meselemizi takip eden siz muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Aldığımız kararlar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

**Yüksek Aydınlatma Oranıyla Dikkat Çeken Emniyet Çalışmaları**

Vali Gül’ün ziyaretinde İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da önemli açıklamalarda bulundu. İlçede hizmet veren 4 polis merkeziyle ilgili bilgi veren Aktaş, asayiş olaylarına dikkat çekti. Ataşehir’de kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 98 olduğunu belirten Aktaş, İstanbul genelinde zararlı madde ile ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve ilimin huzuru için çalışmaların süreceğini ifade etti.

**Eğitimde Yapılan Yatırımlar**

Ataşehir’in eğitim alanındaki durumu da ziyarette gündeme geldi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentürk, Ataşehir’deki eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Yentürk, “Ataşehir’de sadece 1 okulumuz ikili eğitimde. 6 tane yapım aşamasında olan okulumuz var. İlçemizde yıkılıp yeniden yapılan okul sayımız 10 tane. Bunlardan 7’si ise hayırseverler tarafından yapıldı. Bütün muhtarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyarete Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentürk, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner, Ataşehir mahalle muhtarları, ilçe müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri de katıldı.

Bu ziyaret, Ataşehir ilçesinin kalkınma ve güvenlik çalışmalarına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilirken, yerel yönetimler ve kamu kurumları arasındaki işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Ataşehir’in daha yaşanabilir bir ilçe haline getirilmesi için yapılan bu tür ziyaretler, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.