Dolar 32,3387
Euro 34,8388
Altın 2.384,93
BİST 10.259,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İstanbul Üniversitesi’nin Müze Olmasına Karşı Kampanya Başlatıldı

İstanbul Üniversitesi’nin Müze Olmasına Karşı Kampanya Başlatıldı
13 Şubat 2024 21:20
104

HABERMAX. İstanbul Üniversitesi’nin müze olarak halka açılmasıyla bazı vatandaşlar ders esnasında amfilere girmeye, öğrencilerin izinsiz fotoğraflarını çekmeye başladı. İmza kampanyası platformu Change.org’da İstanbul Üniversitesi’nin müze olmasına karşı imza kampanyası başlatıldı. 


13 Şubat 2024, İstanbul 

İstanbul Üniversitesi, Beyazıt’taki kampüsü başta olmak üzere tüm yerleşkelerinin kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kampüsler, hafta içi 8.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebililiyor. Bugün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, vatandaşların ders sırasında amfiye girdiği görüldü ve tepki çekti.


Güvenliğin korunması için

İmza kampanyası platformu Change.org’da kampanya başlatan İlayda Kurtulmuş, “Bu karar üniversitenin parmaklıklarla kapalı olması için değil; eğitimin kalitesinin, kampüs yaşamının, üniversite kültürünün ve en önemlisi güvenliğinin korunması için değiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kampanyayı imzalayan kişilerin yorumları arasında da, güvenlik endişesi ön planda yer aldı. Kampanyayı imzalayan bir veli olan Ali Demirtekin, “Çocuklarımızın üniversitede ne idüğü belirsiz insanlarla karşılaşma riski olduğu için, güvende olmadığı hissini yaşamamak için,

üniversitelerin piknik alanı veya yol geçen hanı olmadığı için imzalıyorum” dedi.

İstanbul Üniversitesi’nde öğrenci olan Emine Feyzioğlu ise

“Ben de bu okulun bir öğrencisiyim, bu karar öğrenciler açısından güvenlik sorunu yaratıyor. Karardan geri dönülsün!” dedi.

Kampanya: Change.org/istanbuluniversitesinedokunma adresinde.

Change.org Türkiye Hakkında

Change.org Türkiye Şubesi 2012 yılında kuruldu. Vakfa ait ve kâr amacı gütmeyen bir sosyal fayda şirketi (B-Corp) olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm gelirini bireysel desteklerden elde eden Change.org Türkiye vasıtasıyla insanlar hayatları ve toplumları için önemli konularda imza kampanyaları başlatıyor. Change.org Türkiye kampanya başlatan kişilere sürekli gelişen kampanya araçları sunarak, gerektiğinde iletişim ve strateji konusunda yardımcı olarak, değişime önayak olan hareketleri destekliyor.

Dünyanın dört bir tarafındaki insanları, görmek istedikleri değişimi yaratmaları için güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Change.org, 480 milyondan fazla kullanıcısıyla, dünyanın en büyük sosyal değişim platformu. 2007 yılında kurulan Change.org’un şu an 196 ülkede kullanılıyor. Change.org Türkiye ve yürütülen kampanyalar hakkında daha detaylı bilgi almak için www.change.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.