Dolar 32,5417
Euro 35,0071
Altın 2.428,75
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

İSKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

İSKİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI
4 Şubat 2022 17:21
260

HABERMAX.3 Şubat 2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında Büyükçekmece İlçesinde yaşanan su baskınları ile alakalı haberler yayınlanmıştır. Kurumumuzun konuyla ilgili açıklaması aşağıdaki gibidir:


Büyükçekmece İlçesinde 2 Şubat 2022 tarihinde başlayan sağanak yağış ve buna bağlı kar erimesinden dolayı Fatih, Dizdariye Mahalleleri ve Kordonboyu Caddesinden geçmekte olan kolektör hattı şişerek su baskınlarına sebebiyet vermiştir.

• Pompa deşarj sistemlerinin çalıştırılması, yağışın azalması ve ekiplerimizin en kısa sürede müdahalesi sonucunda sorun çözülmüştür.

• An itibariyle bölgelerden kanal arızaları ile alakalı şikayet gelmemektedir.

• Haberlere konu olan bölgedeki sorun, atıksu ve yağmursuyu sisteminin halen birlikte çalışması sonucudur.

• Yıllardır Büyükçekmece İlçesi Dizdariye Mahallesi’nde her yağmur sonrasında sel baskınları yaşanmakta ve bu olumsuzluklar mal kayıplarına yol açmaktadır. Sorunun kökten çözümü için geçtiğimiz yıl bölgede atıksu kolektör hattı yenileme çalışması yapılmış, eski 900 mm çapındaki atıksu kolektör hattı büyütülerek 2000 mm ye çıkarılmıştır. Karışık sistem akan atıksu ve yağmursuyu hatlarının ayrıştırma çalışmaları ana kolektörde tamamlanmış olup, ara sistemlerdeki çalışmalara ise kısa sürede başlanacaktır.

Saygı değer İstanbullulara önemle duyurulur.

İSKİ
Kurumsal İletişim Şube Müdürlüğü 03.02.2022

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.