Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Gazicemvi Başkanı Hıdır Karadaş 6 yıllık hizmet ve projelerini anlattı

Gazicemvi Başkanı Hıdır Karadaş 6 yıllık hizmet ve projelerini anlattı
18 Kasım 2022 12:45 | Son Güncellenme: 18 Kasım 2022 12:46
212

HABERMAX.Başkan Hıdır Karadaş 6 yıllık hizmet ve projelerini anlattı6 yıl önce başkanlık görevini devir alan Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş oluşturduğu yeni yönetim kadrosu ile birlikte başlattığı çalışmalar sonrasında yaklaşık 3 yıl süren Covit-19 sürecine rağmen büyük çapta yol kat etmeyi başardı.

Başkan Hıdır Karadaş 6 yıllık hizmet ve projelerini anlattı

Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş göreve geldiği 6 yıllık süre içerisinde yapmış oldukları çalışmaları ve projelerini Cumhurhaber’e verdiği özel röportajda anlattı.

6 yıl önce başkanlık görevini devir alan Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş oluşturduğu yeni yönetim kadrosu ile birlikte başlattığı çalışmalar sonrasında yaklaşık 3 yıl süren Covit-19 sürecine rağmen büyük çapta yol kat etmeyi başardı. Bu süreçte bir çok faaliyeti ve projelerini hayata geçirmeyi başaran başkan Karadaş 6 yıllık hizmet ve çalışmalar ile ileriye yönelik projelerini verdiği özel röportajda , göreve geldiği günden itibaren hizmete sunduğu proje ve eserlerle değişim ve dönüşüme imza atan İstanbul’da Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş Cumhurhaber’e anlattı.

Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Öncelikle hoş geldiniz tabiki çocuklarımıza verdiğimiz burslar noktasında sizinde katkı ve destekleriniz çok fazla basın mensubu arkadaşlarımız olarak. Şu an 610 öğrenciye burs verme noktasına geldik. Ümit ediyoruz ki süreç içerisinde 2 bin öğrenciye ulaşacağız. Çünkü onların yaşamlarında bir tuzumuz olsun noktasında çaba ve gayret sarf ediyoruz. Gazi Eğitim Ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) olarak bu çalışmaları hem mütevellimizin katkı ve destekleri ile hemde halkımızın destekleri ile yapıyoruz. Çok daha fazla hizmet noktasında çaba ve gayret içerisindeyiz. Öncelikle 3 yıl boyunca biliyorsunuz ki bir pandemi süreci yaşandı bu pandemide özellikle Hakk’a yürüyen canlarımızın üzerine ışıklar doğsun, rahatsızlanıp şifa bulanlara da Allah uzun ömürler versin. Bu pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar çektik Gazi Cemevi olarak hem vatandaşların problemleri açısından hemde yaşanan ekonomik kriz açısından ciddi manada zorlu bir süreç ile karşı karşıya kaldık.

Aslında bizim projelerimiz vardı bu projeleride başlattık basın açıklamasında da belirttim bütün çocuklarımız ile Gazi Cemevini buluşturma projesi. Yaklaşık 6 bin öğrenciyi burada misafir ettik çevremizde bulunan okullarımız ile ortaklaşa yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde. Pandemi sürecinde ara vermek zorunda kaldık ümit ediyorum tekrar bu projeyi hayata geçireceğiz. Hedefimiz Gazi Cemevimizi 100 bin öğrenci ile buluşturmak. Bunun yanı sıra pandemi sürecinde 2 bine yakın gıda dağıtımında bulunduk çünkü hakikaten çoğu canımız işinden çıkmak ve kendi işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Ekonomik anlamda sıkıntı içinde oldular. Yaklaşık 2 bin canımız ile gıda noktasında ortaklaşmamız oldu. Büyükşehir Belediyemizin de gıda noktasında destekleri oldu buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda yaklaşık Cem evi olarak 6 ay boyunca Her perşembe günü mahallelerde 30 bine yakın lokma dağıttık. Pandemi sürecinde çadırlarımızı mahallelerimizde kurarak aşağı yukarı 10’a yakın mahallemizde bu tür çalışmalarımız oldu.

Vatandaşlarımız ile burada bir ortaklaşa çalışmamız söz konusu oldu. Yine aynı zamanda yaz ayında bu pandemi süreci nedeni ile kapanmalar kısıtlamalar kalktıktan sonra çocuklarımız ile bir programımız oldu. O programlarda da bütün canlarımız ile beraber gezilerimizi yapmış olduk. Aynı şekilde bu süreç içerisinde geçen yıl bir araç satın aldık. Bu yıl da yaklaşık 4 gün önce bir cenaze aracı satın aldık. Bugün de çocuklarımız ile bu toplantıyı yaparken burslarını verme noktasında olduk. Cemevi olarak öğrencilerimize burs vermeye devam ediyoruz Bu yılda 96 öğrencimize burs verdik ve ilk taksitlerini ödedik Esnaf ziyaretlerimiz oldu bu esnaf ziyaretlerimizde de tamamen bizim Gazi Eğitim Ve Kültür Vakfı’nın vatandaşla halk ile hiç içe geçme noktasında ve daha sosyalleşme noktasında çaba ve gayretlerimiz oldu. Aslında çok daha değişik projelerimiz vardı ama bu pandemi sürecinde çok şey kısıtlandı ve yapamadık. Ama ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte bu çalışmaları yapacağız. Biliyorsunuz 7 Nisan’da Sultangazi Belediyesi Meclisin’de oy birliği ile 1598 metrekarelik arsa Cem evimize tahsis edildi.

Buradan huzurunuzda Sayın Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyorum. Bir imar problemimiz var hallettikten sonra da burayı kısmetse yıkıp yeniden yapmayı düşünüyoruz 3 yıllık süre içerisinde.

Biliyorsunuz biz aynı zamanda okuluz. 900’e yakın öğrencimiz var 20’yi geçkin öğretmen kadromuz var. Yine aynı şekilde 20’yi aşkın dalda da eğitim veriliyor burada. Hem sosyal anlamda, hem kültürel anlamda, hem akademik, eğitim vede spor alanında eğitimler veriyoruz. Hedefimiz İnşallah burayı yıkıp yeniden yaptıktan sonra 2000 tane öğrencimiz ile birlikte ortak çalışma yürütmek. Kısmet olur ise bunu da yapacağız. Bu yeni yaptığımız yerde konferans salonları, tiyatro salonları ve aynı şekilde eğer mevzuat uygun olur ise kreş, anaokulu, ortaokul ve lise hazırlık kursları ile sosyal anlamda da çalışmalar yürütmeyi tasarlıyoruz. Şu an en büyük engelimiz fiziki koşullarımızın olmaması bu fiziki koşulları oluşturduktan sonra bu çalışmalarda da gayretimizi göstereceğiz. Burası bizim Cem evimiz, ibadethanemiz, cenaze erkanlarımızın kalktığı yer, okulumuz. Bu paradigma ile üniversiteli çocuklarımıza bir de yurt yapmayı düşünüyoruz. 7 Nisan’da mecliste oy birliği ile Tunceli Belediyemiz bize bir arsa tahsis etti . O tahsisden sonra da kısmet olursa önümüzdeki yıl Mart ayında bir kız yurdu yapmayı düşünüyoruz. Onun da altyapısını aşağı yukarı hallettik. Kışın kız yurdu olacak yazın ise konaklama için bir yurt yapacağız. Kısmet olursa bunu vatandaşımıza söz verdik temelini ve hafriyatını alacağız inşaatımızı bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Cumhurhaber

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.