Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C

DEVA Partili Karatutlu: “Deprem konutlarının bulunduğu bölgede yol, su, elektrik ve doğal gaz gibi temel altyapı hizmetlerinde eksiklikler devam etmektedir”

DEVA Partili Karatutlu: “Deprem konutlarının bulunduğu bölgede yol, su, elektrik ve doğal gaz gibi temel altyapı hizmetlerinde eksiklikler devam etmektedir”
7 Mayıs 2024 18:51
106

HABERMAX. Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş’taki deprem konutları hakkında açıklamalarda bulundu. Karatutlu, üç ay önce teslim törenleri yapılan ve toplamda 10 bine yakın konutun bulunduğu Kahramanmaraş deprem bölgesinde, vatandaşların hâlâ bu konutlara taşınmadığını belirtti.

“Deprem konutlarının bulunduğu bölgede yol, su, elektrik ve doğal gaz gibi temel altyapı hizmetleri yetersiz kalmaktadır”

Karatutlu, konutların bulunduğu bölgede yol, su, elektrik, doğal gaz gibi temel altyapı hizmetlerinin eksik olduğunu ve bu durumun vatandaşların taşınmasını engellediğini ifade etti. Ayrıca, bölgede eğitim ve sağlık tesislerinin henüz planlama aşamasına bile geçilmediğini, vatandaşlara vadedilen eşya yardımı ödemelerinin on beş aydır yapılmadığını dile getirdi.

“Esnaf, kredi ve vergi borçları nedeniyle büyük zorluklar yaşamaktadır”

Karatutlu, deprem bölgesindeki esnafın kredi ve vergi borçları nedeniyle büyük zorluklar yaşadığına ve yeterli destek alamadığına dikkat çekti. Ayrıca, depremde binası yıkılan az sayıdaki müteahhit ve mühendisin günah keçisi ilan edilerek tutuklandığını, fakat deprem için gerekli tedbirleri alması beklenen ve depremden bir gün öncesine kadar yüksek katlı binalar için ruhsat veren belediye, bürokrasi ve siyasi sorumlular hakkında herhangi bir inceleme veya soruşturma yapılmadığını vurguladı.

Milletvekili Karatutlu, konuşmasını, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini belirterek tamamladı ve ilgili tüm taraflara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.