Dolar 32,2471
Euro 34,6770
Altın 2.405,28
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Çiftlik Bank davasında sanık Niyazi Karakoç’un yakalama kararı kaldırıldı

Çiftlik Bank davasında sanık Niyazi Karakoç’un yakalama kararı kaldırıldı
26 Aralık 2019 17:34
1.381

Çiftlik Bank davasında firari sanık Niyazi Karakoç duruşmaya gelerek ifade verdi Kurucusu Mehmet Aydın’ın da aralarında bulunduğu 4’ü firari 48 sanıklı Çiftlik Bank davasına devam edildi. Davanın firari sanığı Çiftlik Bank eski Genel Müdürü Niyazi Karakoç, bugünkü duruşmaya gelerek ifade verdi.

Yüksel KOÇ / İstanbul (DHA)

Mehmet Aydın ile birlikte 4’ü firari 48 sanıklı Çiftlik Bank davasının bugünkü duruşmasına hakkında yakalama kararı bulunan Niyazi Karakoç, tutuksuz sanıklar Savaş Yıkılmaz, Erol Korkut, Umery Karakoç, Cafer Çolak, Ahmet Furkan Ferman ile 20 müşteki ve tarafların avukatları katıldı.

FİRARİ SANIK DURUŞMAYA GELDİ

Sorgusu yapılan Niyazi Karakoç, sanıklardan oğlu Umery Karakoç’un Çiftlik Bank’ın sahipleri ile bağlantısı olduğunu belirterek, “Belediyenin etkinliklerinde ve açılışlarında sunumu ben yapıyordum. Mehmet Aydın, oğlum nedeniyle yaptığım etkinliklerden haberdardı. Kendileri ile çalışmam için oğlum aracılığıyla teklifte bulundu. 2017 yılı Aralık ayında Çiftlik Bank’ın Konya’da yaptığı, ulusal televizyonlarda da yayınlanan çiftliğin açılışına ilişkin etkinlikte sunumu ben yapmıştım” dedi.

Bu sunumdan sonra Mehmet Aydın ile birebir görüştüğünü, kendisi ile çalışması için teklifte bulunduğunu söyleyen Niyazi Karakoç, “Önerilen ücretin cazip olması nedeniyle çalışmayı kabul ettim. 9 Şubat 2018 tarihinde istifa ederek Çiftlik Bank olarak bilinen şirketin genel müdürü olarak göreve başladım. Başladıktan 15-20 gün sonra işlerin iyi gitmediğini fark ettim. Bunu Mehmet Aydın’a da ifade ettim. Verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi üzerine 13 Mart 2018 tarihinde istifa ettim ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda şikayetçi oldum. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.