Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

CHP’li Tekin’den anlamlı kutlama mesajı: Nevruz baharın, bereketin, güzelliğin sembolüdür

CHP’li Tekin’den anlamlı kutlama mesajı: Nevruz baharın, bereketin, güzelliğin sembolüdür
21 Mart 2022 10:12 | Son Güncellenme: 21 Mart 2022 10:14
315

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili. Gürsel Tekin 21 Mart Nevruz Bayramı dolasıyla bir kutlama mesajı yayınladı Tekin mesajında şöyle yazdı. Değerli Arkadaşlar, Kıymetli misafirler, Nevruz baharın, bereketin, güzelliğin sembolüdür.

Nevruz demek yenilenmek, iyileşmek, kara kıştan aydınlık günlere dönmek demektir.

CHP’li Tekin. Nizami Gencevi ve Alişir Navayi milattan önce 350 yılı gibi eski bir tarihte dahi Nevruz’un halk bayramı olarak kutlandığını yazıyor. Yani biz binlerce yıldır bu bayramı büyük bir heyecanla, mutlulukla kutluyoruz. Binlerce yıl daha da kutlamaya devam edeceğiz.

Değerli Arkadaşlar,

Tekin Nevruz bayramının bir özelliği de bize kötü günlerden güzel günlere, yokluktan berekete, zorluktan huzura döneceğimizi hatırlatmasıdır.

Bugün bölgemiz ne yazık ki zorlu bir süreçten geçiyor. Savaşın ateşi çevremizde büyüyor. Ülkemiz ekonomik ve sosyal birçok sorunla karşı karşıya. Bu sorunları hepimiz biliyor, yaşıyor, görüyoruz.

Sorunları çözmenin, baharı getirmenin bir tek yolu var. Daha güzel günler için çalışmak, daha iyi yaşamak için emek sarfetmek.

Gürsel Tekin Hepimiz özgür, onurlu ve refah içerisinde yaşamak istiyoruz. O halde haklarımızı korumak, her alanda dayanışma içerisinde olmak ve birlikte hareket etmek zorundayız.

Pablo Neruda’nın çok sevdiğim bir sözü var. Diyor ki: “Tüm çiçekleri kopartabilirsiniz ama baharın gelmesini engelleyemezsiniz.”

İnanıyorum ki baharın gelmesini engellemeye çalışanlara, türlü yöntemlerle iktidarlarını sürdürmeye gayret edenlere rağmen bahar gelecek, çiçekler açacak, halkımızın da bölgemizin de yüzü gülecek.

Değerli Arkadaşlar,

Türkiye ile Azerbaycan “iki devlet tek millet”tir.

Biz tarihle, kültürle, sevgiyle birbirine bağlanmış insanlara ve kader birliği yapmış ülkelere sahibiz.

Azerbaycan’ın yüzü gülerse Türkiye’nin yüzü güler. Can Azerbaycan kalkınır, gelişir, büyürse Türkiye de kalkınır, gelişir, büyür, ilerler.

3 gün önce Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünü kutladık. Çanakkale’de bugün, gönüllü olarak bu cepheye gelen ve hayatını kaybeden Azeri kardeşlerimizin şehitliği var.

2 yıl önce 44 gün süren zorlu bir mücadele sonucunda 28 yıl süren hasret bitti. Bu zorlu zamanı tek yürek takip ettik, Azerbaycan için dua ettik, elimizden gelen desteği verdik. Karabağ Azerbaycandır dedik ve neticede hak yerini buldu.

Bugünden sonra da aynı birlik, aynı dayanışma duygusuyla hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Nevruz’un bereketiyle gelmesini, bölgemizde her türlü haksızlığın son bulmasını, barışın daim olmasını diliyor, Azerbaycan’a ve Türkiye’ye mutlu, huzurlu nice bayramlar temenni ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum şeklinde yazdı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.