Dolar 32,5981
Euro 34,8100
Altın 2.509,08
BİST 9.471,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

ANADOLU RÜZGARI PANORAMA 1326’DA ESTİ

ANADOLU RÜZGARI PANORAMA 1326’DA ESTİ
16 Aralık 2021 11:05
305

HABERMAX.Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı PANORAMA 1326 müzesi, ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI DERNEĞİ üyelerini ağırladı.

Dijital teknoloji harikası olan müzeden çok etkilenen gazeteciler, “Bursa’nın kuruluş yıllarına yolculuk etmek muhteşem bir duygu” diyerek hayranlıklarını dile getirdiler.

Gemlik Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI DERNEĞİ GENEL KURULU ile ANADOLU MEDYA BULUŞMASI etkinliği için ülkemizin dört bir yanından Bursa’ya gelen basın mensuplarının, Osmangazi İlçe Gezisi kapsamında ağırlandıkları PANORAMA 1326 Müzesi’nde, tam anlamıyla bir Anadolu rüzgarı esti.
Meslektaşlarının müzeden çok etkilendiklerini ve kendine has atmosferinden büyük heyecan duyduklarını belirten AGSYD Genel Başkanı İbrahim ERDOĞAN, “Kent yönetimlerinde iz bırakmak böyle bir şey. Anadolu’dan gelen meslektaşlarımız Bursa’da nesilden nesile geçecek, gerçek anlamda kamu yararı taşıyan bir projeyi görmekten çok mutlu oldular ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı yürekten kutladılar” dedi.Müzede, Osmanlı’nın Bursa’yı Bizans’ın elinden aldığı kuruluş yıllarını dev bir görsel anlatımla gözlerinin önünde canlandığını vurgulayan ERDOĞAN, “Panorama 1326 Müze ziyareti; ülkemizin pek çok kentinden, derneğimiz AGSYD’nin genel kurulu ve bir dizi etkinliği için Bursamıza gelen gazeteci meslektaşlarımız adına gerçekten çok yararlı bir gezi oldu. Arkadaşlarımız bir anlamda günümüzden 700 yıl öncesine giderek adeta zamanda yolculuk yaptılar. Tarih gözlerinin önünde canlandı ve Anadolu coğrafyasının hangi zorluklara, ne tür çilelere katlanılarak kazanıldığını, sanki o çağlarda yaşıyorcasına gördüler, sadece görmekle de kalmayıp yüreklerinde hissettiler. Panorama 1326 Müzesi’nin, gazeteci arkadaşlarımızın, dostlarımızın; derneğimizin 10-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Bursa’daki etkinlikleri arasında akıllarında kalan önemli bir değer olarak kayıtlarına geçtiğine inanıyorum. Bu anlamlı ve kalıcı hizmet için Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ı AGSYD adına bir kez daha gönülden kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu’nun çok sayıda ilinden katlımcı olarak gelen basın Mensupları da hayranlıklarını, “Bursa’nın kuruluş tarihindeki o mücadele günlerini, böylesine etkileyici bir tarihi atmosferde neredeyse bire bir yaşamak, gerçekten muhteşem bir duygu” diyerek dile getirdiler.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.