Dolar 32,2573
Euro 34,7375
Altın 2.386,94
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

CHP’li Gürsel Tekin’den Diyanet’e ‘Rezerv Alan’ Tepkisi: “İman İşleri İmar İşleri Oldu”

CHP’li Gürsel Tekin’den Diyanet’e ‘Rezerv Alan’ Tepkisi: “İman İşleri İmar İşleri Oldu”
11 Aralık 2023 22:29
133

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘rezerv alan’ talebine tepki gösterdi. Tekin, “İman işleri imar işleri oldu” diyerek, Diyanet’in imar konularına müdahil olma talebini eleştirdi.Tekin'den Diyanet'e 'rezerv alan' tepkisi: İman işleri imar işleri oldu

Gürsel Tekin’in Açıklamaları: CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘rezerv alan’ talebi üzerine açıklamalarda bulundu. Tekin, “İman işleri imar işleri oldu. Diyanet, imar işlerine müdahale etmek istiyor. Bu durum, laik bir devlette kabul edilemez” şeklinde konuştu. Ayrıca, Diyanet’in dini konularda faaliyet göstermesinin anayasal bir hak olduğunu, ancak imar işlerine müdahale etmeye yönelik talebinin tartışmalı olduğunu ifade etti.

Diyanet’in Rezerv Alan Talebi: Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi bünyesinde cami, Kur’an kursu ve tesis gibi alanlar için ‘rezerv alan’ talebinde bulundu. Bu talep, Diyanet’in imar konularına müdahil olma isteği olarak değerlendirilerek kamuoyunda tartışma yarattı.

Laik Devlet İlkesine Aykırı Görüş: Gürsel Tekin, Diyanet’in imar işlerine müdahale talebinin laik devlet ilkesine aykırı olduğunu vurgulayarak, “Devletin imar işleri, uzmanlık alanındaki ilgili kurumlar tarafından yürütülmelidir. Diyanet’in bu alana müdahale etmeye çalışması, laiklik ilkesiyle bağdaşmamaktadır” dedi.

Toplumsal Tepki ve Tartışmalar: Gürsel Tekin’in açıklamaları, Diyanet’in ‘rezerv alan’ talebi üzerine toplumsal tepki ve tartışmaları gündeme taşıdı. Laiklik ilkesi, devlet işlerinin dini kurumların etki alanı dışında tutulması anlamına gelirken, bu talep çerçevesinde Diyanet’in imar konularına müdahalesi eleştirildi.

Sonuç: Gürsel Tekin’in Diyanet’in ‘rezerv alan’ talebine yönelik eleştirileri, laiklik ilkesinin önemini vurgulayan bir perspektifi yansıtıyor. Bu konudaki tartışmaların toplumda nasıl bir yankı uyandıracağı ve ilerleyen süreçte hangi gelişmelere neden olacağı merak konusu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.