Dolar 32,3978
Euro 34,7823
Altın 2.433,24
BİST 10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İngiltere ile Yapılan Anlaşma ve İnsan Kaçakçılığına Karşı Yeni Birim Oluşturuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İngiltere ile Yapılan Anlaşma ve İnsan Kaçakçılığına Karşı Yeni Birim Oluşturuldu
10 Ağustos 2023 17:31
266

HABERMAX.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son açıklamasında önemli bir konuya değindi. Kılıçdaroğlu, İngiltere ile yapılan yeni bir anlaşmaya dikkat çekerek, insan kaçakçılığıyla mücadelede yeni bir birimin oluşturulduğunu açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına göre, İngiltere ile Türkiye arasında “insan kaçakçılığı yapan şebekeleri engelleme ve çökertme” amacıyla bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma kapsamında, Türkiye’de polis teşkilatı içerisinde İngiltere’nin desteklediği ve insan kaçakçılığına karşı etkili bir şekilde mücadele edecek olan bir birim oluşturuldu. Bu yeni birim, “mükemmeliyet merkezi” adıyla anılıyor.

İngiltere’nin bu anlaşmayla insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda Türkiye’ye destek sağlamayı amaçladığı belirtiliyor. Oluşturulan “mükemmeliyet merkezi”, kaçak göçle mücadelede etkin bir şekilde rol alacak ve şebekeleri çökertmeye odaklanacak.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına göre, bu anlaşma Türkiye’nin insan kaçakçılığı ve kaçak göçle mücadelesine önemli bir katkı sunacak. İki ülke arasında yapılan işbirliği ile insan kaçakçılığına karşı daha etkin önlemler alınması ve şebekelerin engellenmesi hedefleniyor.

Sonuç olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına göre, İngiltere ile yapılan anlaşma Türkiye’nin insan kaçakçılığıyla mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yeni oluşturulan “mükemmeliyet merkezi” ile insan kaçakçılığına karşı etkin önlemler alınması ve şebekelerin çökertilmesi amaçlanıyor. Bu tür işbirlikleri, uluslararası düzeyde önemli sorunlara çözüm üretmek için atılan adımlar olarak göze çarpıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.