Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

CHP ÇEKMEKÖY SEÇİM STARTI VERDİ

CHP ÇEKMEKÖY SEÇİM STARTI VERDİ
22 Şubat 2019 11:48 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2019 00:02
474

CHP Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, Nişantepe’te basınla yaptığı kahvaltılı buluşmada, “Ben Çekmeköy’ü 250 bin kişilik büyük bir aile olarak görüyorum. Allah’ın izni ve hepimizin gayreti ile 31 Mart’ta Çekmeköy’ü ‘Aile Belediyeciliği’ ile tanıştıracağız. Bu bir belediyecilik modeli olacak. Bu büyük ailenin her ferdinin Belediye’de bir temsilcisi olacak. Belediyemizin de mahallelerde aile temsilcilikleri olacak. Aile temsilciniz, her derdinize deva, her yaranıza merhem olmak için çalışacak. Ona ne zaman isterseniz ulaşacaksınız. Ne zaman ihtiyacınız olursa, Belediye yanınızda olacak. Belediyenin kapıları, bu büyük ailenin her ferdine sonuna kadar açık olacak. Bu modelle, Vatandaşımız nerede oturursa otursun, Belediyeye yürüyerek gidebilecek” dedi.

Aile Belediyeciliği çerçevesinde 21 vizyon projeleri olduğunu ve bunları sırayla kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Seyfettin Yıldırım, “Bizim için en değerli şey ailedir. Aile birliğidir. Onun için en önemli projemiz olarak Aile Kartı’nı görüyorum” dedi. Bu kartla, Çekmeköy’deki her aileye dokunacaklarını ve bir fayda yaratacaklarını belirten Yıldırım, Ailelerin ihtiyaç ve beklentilerini takip edeceklerini, aileler arasında kardeşlik köprüleri kuracaklarını söyledi. Bir Başkan Yardımcılığını Aile Belediyeciliğine tahsis edeceklerini ve Mahalle Aile Temsilcilikleri, Aile Uzmanları, destek birimleri ve denetmenlerle birlikte 100 kişinin üstünde yeni ve nitelikli istihdam yaratacaklarını ve tamamını Çekmeköy’den karşılayacaklarını söyledi. Yıldırım, Sistemin sorunsuz işlemesi ve farklı siyasi görüşler arasında da köprüler kurmak amacıyla, denetim mekanizmasını liyakatlı muhalefet partili vatandaşlar arasından oluşturacağını da sözlerine ekledi.Çekmeköy Belediye Başka Adayı Seyfettin Yıldırım, Aile Belediyeciliği ile Çekmeköylü çocuklara, gençlere, ev hanımlarına, çalışan kadınlara ve bakıma muhtaç yaşlılara nasıl dokunacaklarını ise şu sözlerle anlattı:

“Her ailemizin belediye hizmetlerine doğrudan, hızlı ve kolayca erişimini sağlayacağız. Belediyeye yürüyerek gelecekler. Hatta gelmelerine bile gerek kalmayacak. Aile Temsilciliğini aradıklarında, kurduğumuz yazılım altyapısı ile, biz hangi aileden, kimin aradığını bileceğiz. Vatandaşımız bir çok işini telefonla halledebilecek.

Aile Kartı sahibi dar gelirli vatandaşlarımız, bütün belediye hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanacak. Buna Kreşlerimiz ve çocukların sosyalleşeceğiz alanlar da dahil olacak. Hangi ailede kim, nerede okuyor bileceğiz ve ona göre Burs yardımlarını yapacağız.Gençlere iş olanağı yaratacak endüstrilerin Çekmeköy’e gelmesi için çalışacağız. Çekmeköy’ün istihdam ihtiyaçlarına yönelik meslek edindirecek bir Akademi’yi hayata geçirerek, öncelikli olarak dar gelirli ve yüksek tahsil yapmamış gençlerimize vereceğiz. Çekmeköy’ün tüm istihdam ihtiyacının yine buradan karşılanması için çalışacağız ve genç işsizliği minimuma indireceğiz.

Yaşlılarımızım ev alışverişi, yemek yapma ve temizlik gibi hizmetler ve kişisel bakım hizmetlerini yine Çekmeköylü kadınlarımız yapacak. Biz onlara bunun için bir maaş ödeyeceğiz.

Kısaca şunu söyleyebilirim. Her ile gibi bizim de dertlerimi var. Hem de çok. Bu sorunların büyük bölümünü kendi içimizde çözebiliriz. Bu büyük ailenin bir ferdinin derdine, diğerinin derman olması üzerine kuracağız bu sistemi. Aile Belediyeciliği hem herkese fayda yaratacak hem de Çekmeköylüler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek”

 

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.