Dolar 32,3019
Euro 34,8202
Altın 2.416,68
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

CHP’li Tekin: Her eve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı

CHP’li Tekin: Her eve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı
18 Ekim 2020 13:48
581

AHA.CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, “Her eve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı” açıklamasında bulundu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında kimsenin borcundan dolayı elektrik, doğalgaz ve suyunun kesilmeyeceği açıklamasına rağmen bazı dağıtım şirketleri ve belediyelerin bu karara uymadığı ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis açılınca bu konuda yasal düzenleme yapılmasını önerdi.

Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salgın sürecinde kimsenin borcundan dolayı elektrik, su ve doğalgazının kesilmeyecleği yönünde açıklaması olduğunu hatırlatarak, “Maalesef dağıtım şirketleri ve bazı belediyelerin bu karara uymadığını görüyoruz. Her eve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalı, geçmiş borçlar nedeniyle su ve doğalgaz kesintileri yapılmamalı ve kesilmiş olanlar derhal açılmalıdır” dedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, iktidarı uyardıklarını belirten CHP’li Tekin şu teklifte bulundu:

“Salgınla mücadele; genelgelerle ya da sözlü talimatlarla yürütülemez. Gelin Meclis açılır açılmaz tüm bu konuları düzenleyen bir yasa çıkaralım. Anayasa açık ve net ortada. Daha fazla çiğnenmesine müsaade etmeyelim. Önümüz kış, zor günler bizi bekliyor. Hiç değilse hane halkının temel giderlerini oluşturan elektrik, doğalgaz ve su faturalarından vergi alınmamalı ve belli bir miktar içme suyu, elektrik ve doğalgaz parasız olarak sağlanmalıdır.”

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.