Dolar 32,2082
Euro 34,7892
Altın 2.421,05
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

Çekmeköy’de Ulus Pazarı Taşıma Kararı Tartışmaları Alevlendirdi

Çekmeköy’de Ulus Pazarı Taşıma Kararı Tartışmaları Alevlendirdi
24 Ekim 2023 18:01 | Son Güncellenme: 24 Ekim 2023 18:07
204

HABERMAX.Çekmeköy ilçesinde semt  pazarlarının ulus pazarına taşınması kararı, CHP ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan’ın ulus pazarı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla gündemde sıcak bir tartışma başlattı. Mahalle sakinlerinin tepkileri ve CHP temsilcilerinin karşı çıkışıyla bu yerel konu, kamuoyunun dikkatini çekti.

Çekmeköy, 24 Ekim 2023 – Çekmeköy ilçesindeki semt pazarlarının ulus pazarına taşınması kararı, ilçe sakinleri ve siyasi temsilciler arasında tartışmaya yol açtı. Pazarın taşınmasının ardından CHP ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan, ulus pazarının önünde bir basın açıklaması yaparak bu karara olan itirazlarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde, Hamidiye ve Mehmet Akif mahalle semt pazarlarının ulus pazarına taşınması kararı alınmıştı. Bu kararın ardından, mahalle sakinleri, özellikle yaşlı ve zor durumda olanlar, taşımanın kendileri için bir dizi olumsuz sonuç doğurduğunu ifade ettiler. Pazarın taşınmasının ardından yaşlıların ve dezavantajlı grupların evlerine dönüşleri konusunda zorluk yaşandığı belirtildi.CHP ilçe başkanı Melda Tanişman Tutan, ulus pazarı önünde yaptığı basın açıklamasında, bu taşıma kararını eleştirdi ve Çekmeköy Belediyesi’ne çağrıda bulundu. Tanişman Tutan, “Geliniz yol yakınken bu sevdada vazgeçiniz. İki büyük mahallenin insanlarına bu çile yakışmaz.” şeklinde konuştu. Ayrıca, CHP’li meclis üyelerinin pazarların taşınmaması yönündeki taleplerine rağmen pazarların taşındığını ve mahalle sakinlerinin zor durumda kaldığını belirtti.Tanişman Tutan’ın basın açıklamasına CHP il başkan yardımcısı Hülya Özdemir’in yanı sıra Çekmeköy Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı Gürkan Kılıç da katıldı.

Bu olay, yerel bir mesele olmasına rağmen ulusal bir tartışma yaratmış gibi görünüyor. Mahalle sakinleri ve siyasi temsilciler arasındaki görüş ayrılıkları, mahalle pazarlarının ulus pazarına taşınmasına toplumun dezavantajlı kesimlerini nasıl etkilediğini ve yerel yönetimin bu konuda nasıl bir yol izlediğini gündeme getiriyor. Bu tartışmanın nasıl sonuçlanacağı ve Çekmeköy Belediyesi’nin bu meseleye nasıl bir yanıt vereceği, ilerleyen günlerde merak konusu olacak gibi görünüyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.