Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN ÇAĞDAŞ KIZLARI BULUŞMASI

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN ÇAĞDAŞ KIZLARI BULUŞMASI
5 Ekim 2023 17:34
106

HABERMAX.Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bireylere ve çağdaş topluma ulaşmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarını sürdüren ÇYDD, Türkan Saylan’ın 100 bin kız çocuğuna burs verme hayalini Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştirmenin mutluluğuyla, fikir öncüsü Prof. Dr. Türkan Saylan’ın anısını yaşatmak ve umut çiçeği kardelen gibi zorlukları yenerek meslek sahibi olan öğrencilerin başarı yolculuklarını paylaşarak kız çocuklarına rol model olmak, topluma da umut vermek amacıyla özel bir etkinlik düzenliyor.

“Cumhuriyet’in 100.Yılı Anısına Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları Buluşması”   başlıklı etkinliğin programı; 7 Ekim Cumartesi günü, saat 09.30’da Prof. Dr. Türkan Saylan’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenecek anma töreni ile başlayacak; sonrasında ise Levent İş Sanat Kültür Merkezi’nde devam edecektir.

Sunuculuğunu Gazeteci Özlem Gürses’in üstleneceği ve ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açılış konuşmasını gerçekleştireceği programa; ÇYDD’nin mezun ve bursiyer öğrencileri, ÇYDD Genel Merkez ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇYDD   üyeleri, kız çocuklarını okutma projelerinin bağışçıları  ile birlikte sanat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılacaktır.

ÇYDD’nin eğitimde cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlama amacıyla geliştirdiği projelerin yarattığı farkındalığın, yıllardır sürdürdüğü çalışmaların başarısını yansıtan programda, eğitimlerini tamamlayarak mesleklerinde  başarılı adımlar atan öğrencilerin deneyimlerini ve başarı hikayelerini anlatacakları oturumlar gerçekleştirilecektir. Programın son bölümünde ise Gazeteci Yazar Ayşe Kulin, Gazeteci Yazar Demet Cengiz, İletişim Yöneticisi Sibel Asna ve Sanatçı Eda Ece’nin konuşmacı olarak katılacağı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik görüşlerin paylaşılacağı “Çağdaş Türkiye’nin Gelecek Güvencesi Türkan Saylan’ın Kızları” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.