Dolar 32,3442
Euro 34,8893
Altın 2.392,29
BİST 10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

22 Milletten Maltepeli Kadınlar Mutfak Atölyesi’nde Buluştu, Yeni Lezzetler Keşfetti, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu

22 Milletten Maltepeli Kadınlar Mutfak Atölyesi’nde Buluştu, Yeni Lezzetler Keşfetti, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu
23 Temmuz 2019 18:59
489

22 Milletten Maltepeli Kadınlar Mutfak Atölyesi’nde Buluştu, Yeni Lezzetler Keşfetti, Yeni Arkadaşlıklar Kurdu

Maltepe Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ve yürütülen; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından desteklenen; Maltepe Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’nın proje ortaklığında sürdürülen “Maltepe’de 22 Milletiz, Hepimiz Maltepeliyiz” projesinin 7 ay sürecek “mutfak atölyesi” etkinliklerine Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü‘nün ev sahipliğinde başlandı.

Farklı ülkelerin mutfaklarından seçilmiş yemeklerin öğretileceği toplam 28 mutfak atölyesinden oluşacak faaliyetlerin ilk 10 haftasında Türk mutfağı işlenecek olup; bu hafta gerçekleştirilen 2 Türk mutfağı atölyesine çocukları Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Çocuk Korosu veya Maltepe Kaymakamlığı Çok Uluslu Dans Topluluğu üyesi 4 milletten toplam 16 Maltepeli kadın katıldı. Etkinlik öncesinde Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen ve akademisyen şefler tarafından atölye katılımcıları ile oryantasyon çalışması yapıldı. Türk Mutfağı ve atölyede hazırlanacak yemekler hakkında bilgi alan kadınlar, akabinde, atölyeyi yönetecek akademisyen şeflere sırayla kendilerini ve geldikleri ülkeleri tanıttılar.

Tanışma toplantısının ardından 3 saat süren ana atölye çalışmalarına geçildi. Farklı milletlerden Maltepeli kadınlar birbirleriyle eşleştirilerek, tercümanların da katılımıyla, 2 kişilik çalışma takımları oluşturuldu. Mutfak atölyesini yöneten akademisyen şefler tarafından hazırlanmış yönergeler doğrultusunda takımlar atölye çalışmalarına başlandı.

Düzenlenen her bir atölye etkinliği yaklaşık 3 saat sürdü. Türk mutfağı çalışmalarının ilk menüsünde atölye katılımcıları vişneli kabak çiçeği dolması, Adana usulü içli köfte ve tatlı olarak zerde hazırlamayı öğrendiler. Edindikleri bu kazanımlardan çok daha önemlisi, farklı milletlerden Maltepeli kadınlar mutfak atölyelerinde birbirleriyle tanışıp, işbirliği içerisinde takım çalışması yaptılar. Kadınlar atölye çalışmaları sırasında farklı milletlerden diğer kadınlarla kendi yaşam öykülerini paylaşma fırsatı buldular.  Her bir atölye çalışması, hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerin birlikte tadılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sonlandırıldı. Katılımcı kadınlar takım arkadaşlarını kendi evlerinde konuk edip, atölyede yapılan yemekleri bu sefer kendi evlerinde tekrar yapmak üzere sözleşerek, bir başka atölyede tekrar görüşmek üzere ayrıldılar.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.