Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Bolu Belediyesi ile 10 engelli bireyin daha yüzü güldü

Bolu Belediyesi ile 10 engelli bireyin daha yüzü güldü
22 Şubat 2020 15:10
400

AHA.Engellilerin en büyük destekçilerinden Bolu Belediyesi, engelli ve ihtiyaç sahibi 10 bireye akülü ve tekerlekli sandalye dağıttı. Tekerlekli sandalye dağıtım programında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son bir yılda yüzden fazla engelli bireye tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte engellerin daha da kalktığı bir şehir ortaya çıkacak.” dedi.

Bolu Belediyesi’nin engellilere desteği artarak devam ediyor.  31 Mart yerel seçimleri sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a gönderilen tebrik çiçeklerinin satışından elde edilen gelirle onlarca ihtiyaç sahibini sevindiren Bolu Belediyesi, ihtiyaç sahibi 10 engelli bireye daha akülü ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Dağıtılacak tekerlekli sandalye ve akülü araçlar için Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Tanju Özcan ile akülü araç ve tekerlekli sandalye almaya hak kazanan engelliler ve aileleri katıldı.

“Farkındalık yaratmak için basına açık yapıyoruz”

Akülü araç ve tekerlekli sandalyelerinin dağıtımı öncesinde bir açıklamada yapan Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘sağ elin verdiğini sol el görmesin’ anlayışıyla hareket ettiklerini, ancak hayırseverleri teşvik etmek için dağıtımı basına açık yaptıklarını söyleyerek; “Engelleri ortadan kaldırmak için engelli vatandaşlarımızın, hayatını kolaylaştırabilmek için çok önemli olan bu tekerlekli sandalyelerimizin dağıtımı için küçük bir tören düzenledik. Biz aslında ihtiyaç sahibi olan çok sayıda kişiye yardım yapıyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmesin anlayışı ile biz diğer yardımları gizli olarak yapıyoruz. Farkındalık yaratmak, hayırseverlerimizi bu işe sokmak için bu dağıtımı basına açık yapıyoruz. Bolu’da hayır yapmak isteyen insanlar var. Gelin belediyemize bağışta bulunun bizde daha çok engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak adımlar atalım diyoruz. Son bir yılda 100’ü geçti dağıttığımız tekerlekli sandalye sayısı. Bundan haberdar olununca bize daha çok bağış yapmak isteyen vatandaşımız oluyor tabi bunun artmasını istiyoruz. Artık şehirde bu araçlara ihtiyaç duyup benim aracım yok diyen kimse kalmasın bunu amaçlıyoruz. Bunu da başaracağız o yolda gidiyoruz.” dedi.

“Bolu engelleri kalktığı bir şehir olacak”

Toplumda her bireyin bir engelli adayı olduğunu kaydeden Özcan,  engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılarını görebilmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tekerlekli sandalyeye bindiğini ve İzzet Baysal Caddesi’nde dolaştığını anımsatarak, “Geçtiğimiz 3 Aralık’ta bende engelli bazı kardeşlerimiz ile birlikte bu araçlardan bir tanesine bindim.  Yaklaşık bir saat bu araçla caddede dolaştık. Gördüm ki; bazı ufak dokunuşlarla sizlerin hayatı kolaylaşabiliyor. Kendim bunu yaşayım dedim. Çünkü hiçbirimizin yarın benzer bir duruma düşmeyeceğinin bir garantisi yok. Bugün biz basabiliyoruz ama yarın biz kaza olur, bir hastalık olur aynı duruma gelebiliriz. O anlamda bu sene farkındalık yaratmak ve sorunları kendimiz görelim diye böyle bir şey yaptık. Çok da güzel oldu. Önümüzdeki süreçte engellerin daha da kalktığı bir şehir ortaya çıkacak.” diye konuştu.

“Görme engellilerin yerine koyacağım kendimi”

Özcan,  görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için de bir farkındalık çalışması yapacağından bahsederek, şunları söyledi:

“Bundan sonraki süreçte de görme engellilerin yerine koyacağım kendimi. Gözlerimi kapatıp onların kullandığı değnek ile birlikte Bolu sokaklarında dolaşacağım. Bakalım onların yaşadıklarını bizzat kendim yaşayarak göreyim düşüncesiyle. İnşallah onların hayatını da kolaylaştıracak adımlar atacağız. Ben bugün bu araçlara sahip olan değerli hemşerilerimize, kardeşlerimize hayırlı olmasını hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmasını diliyorum.  Bundan sonrada şehirdeki engelleri kaldırıp engelli bireylerinde tıpkı engelsiz bireyler hayatını rahat idam ettirebileceği, kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kendi başına şehirde dolaşabileceği bir şehir olmasını arzu ediyoruz. İnşallah bunu da gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız.”

Konuşmanın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ihtiyaç sahibi 10 vatandaşa akülü sandalye ve tekerlekli sandalyeleri teslim edildi.

Tekerlekli sandalyelerine kavuştukları için büyük mutluk yaşayan engelli bireyler ve yakınları ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediyeye desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.