Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde hutbe irad etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde hutbe irad etti
24 Ekim 2020 00:17
1.084

AHA.Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yapımı tamamlanarak bugün ibadete açılan Patnos Recep Tayyip Erdoğan Camii’nde hutbe irad etti, cuma namazını kıldırdı

Aziz ve Muhterem Müslümanlar!
Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Andolsun ki Allah, müminlere kendi içlerinden; onlara ayetlerini okuyan, onları arındırıp tertemiz yapan, onlara Kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur.”
Hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz Sallallahü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmaktadır: “Bana itaat eden, Allah’a itaat etmiştir. Bana isyan eden, Allah’a isyan etmiştir.”


Aziz Kardeşlerim!
Yüce Allah, Hz. Âdem’den itibaren müjdeleyici ve uyarıcı olarak nice peygamber göndermiştir. Peygamberler aracılığıyla insanları tevhide ve kulluğa, hakkı benimseyip erdemli yaşamaya davet etmiştir. Peygamberler asırlar boyunca Allah’ın dinini tebliğ etmiş, iyiliğin yayılması ve kötülüğe engel olunması yolunda insanlığa örnek olmuşlardır. İlâhî vahiy alan bu şerefli elçiler zinciri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem ile nihayete ermiştir. Bu yüzden İslam medeniyetinde Allah Resulü Efendimizin bir ismi de Hâtemü’l-Enbiyâ olmuştur. Yani peygamberlerin sonuncusu, peygamberlik görevinin mühürleyicisi, mührü ismi hep anılagelmiştir.


Aziz Müslümanlar!
Resûl-i Ekrem Efendimiz, insanlığın umudu, müminlerin sevgilisi, âlemlerin rahmet vesilesidir. Kur’an-ı Kerim’i bize aktaran, anlatan ve yaşayarak öğreten odur. Dünyada huzur ve güvenin, ahirette sonsuz mutluluğun anahtarı, onu model almak ve onun gibi yaşamaya gayret etmektir. Zira o, bize şöyle seslenir: “Kim Rab olarak Allah’ı, din olarak İslam’ı ve peygamber olarak Muhammed’i kabul ederse, imanın tadını alır.”
Kardeşlerim!
İmanın manasını bize anlatan, mümin olmanın gereği olarak namazdan oruca, hacdan zekâta her bir ibadetimizi nasıl yerine getireceğimizi bize gösteren Sevgili Peygamberimizdir. İyi bir insan, salih bir kul, olgun bir mümin olmayı bize öğreten odur. Nitekim o kendisini şöyle tanıtır: “Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.”


Değerli Kardeşlerim!
Hâtemü’l-Enbiyâ Hazreti Muhammed Mustafa Efendimizin hayatına baktığımızda görürüz ki, iman ve ibadet ancak güzel ahlakla kemale erer. Sünnet namazları kılmak nasıl ondan bize miras kalmışsa, samimi ve dürüst olmak, can taşıyan her varlığa şefkat ve merhamet göstermek, adaletten ayrılmamak, ailenin değerini bilmek ve mümin kardeşliğinin hakkını vermek de aynı şekilde onun sünnetidir.


Aziz Kardeşlerim!
Önümüzdeki Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Habib-i Kibriya Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Gecesi’ni idrak edeceğiz inşallah. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlid-i Nebi Haftası’nı bir hafta boyunca kutlayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasını ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirlemiştir. Bu vesileyle Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya ve bilhassa çocuklarla iletişimini yeniden hatırlayarak hayatımıza taşımaya gayret edeceğiz. Mevlid-i Nebi gecemizi tebrik ediyor, haftamızın İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.


Aziz Kardeşlerim!
Bugün Ağrı ilimizin Patnos ilçesinde yeni açtığımız bu camiden bütün insanlığa, bütün İslam alemine Allah Resulü Efendimizin Mevlid-i Nebisinin, doğumunun hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bu caminin kıyamete kadar müminlerin rükû ettiği, secde ettiği, dua ettiği, cami derslerinden istifade ettiği bir fonksiyon icra etmesini ve minarelerinden ‘Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli, Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli’ beyitlerinden de aldığımız mesaj var. Ezanların kıyamete kadar göklere yükselmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
Özellikle şunu arzu ediyorum ki, bu cami sadece içerisinde namaz kılınan bir mekan olarak değil, bir mektep, bir okul olarak sürekli çalışsın. Sürekli gençlerimizin, çocuklarımızın din-i mübin-i İslam’ı öğrenmesi için vesile olsun. Planlanmasından tamamlanmasına kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yeryüzünde mabedsiz, camisiz olan yerlere de camiler yapmayı hayır sahibi insanlara, hepimize Rabbim nasip eylesin.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.