Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

“BBP Kongresi İptal Edildi mi? Şiddet ve Hukuksuzluk İddiaları”

“BBP Kongresi İptal Edildi mi? Şiddet ve Hukuksuzluk İddiaları”
26 Ekim 2023 15:24 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2023 15:25
518

HABERMAX.Büyük Birlik Partisi (BBP) 12. Olağan Kurultayı, yaşanan olaylar ve hukuksuzluk iddiaları ile gündeme geldi. İşte yaşananların ayrıntılı bir özeti:

**Kurultay Günü ve Adaylar**

Kurultayın yapıldığı Pazar günü, BBP’de Cevdet Tellioğlu, Ünsal Karabulut ve Mustafa Destici aday olacaklarını açıkladılar.

**Kurultayın Başlangıcı ve Şiddet Olayları**

Ancak kurultayın başlangıcı sırasında, daha önce koruma talebinde bulunulmasına rağmen polisin güvenlik zafiyeti ile bir grup insanın arkalarında yürümesine izin verilmedi ve geride sadece 12-15 kişi bırakıldı. Gn. Başkan adayı olacak olan Cevdet Tellioğlu’nun içinde bulunduğu küçük grup, polis tarafından protokole yönlendirilerek “sizi hazırlanan yere” götürüyoruz diye yönlendirildi. Ancak merdivenlerden inildiğinde, polisin etrafda olmadığı ve arkadan yaklaşık yüz kişilik bir kalabalığın önlerine bırakıldığı anlaşıldı. Bu sırada kalabalığın saldırısına uğrandı.

**Şiddetin Büyümesi**

Adayların divan kürsüsüne çıkma girişimlerinin de engellenmeye çalışıldığı, hatta şişe atılması gibi şiddet olaylarının yaşandığı belirtildi. Bu şiddet olayları sonucunda iki kişi hastaneye kaldırıldı ve üç kişi darp raporu alacak kadar yaralandı.

**Hapsedilme**

Daha sonra polis bu gurubu zorla, ellerindeki üyelik belgeleri, 278 imza ve dilekçeleri ile birlikte sahne arkasına götürdü. Polis, aday cevdet Tellioğlu’nun dilekçe verme girişimlerine izin vermedi ve divana aday vermesinler diye, divan başkanlığı seçilene kadar bekletti.

**Hukuksuz İşlemler**

BBP kurultayına sunulan belgelerin, tüzükte olmayan gerekçelerle reddedildiği ve avukatların divan üyeleri tarafından hakaret edilerek uzaklaştırıldığı ifade edildi. Ardından tüzük değişiklikleriyle, “geriye doğru da geçerlidir” diyerek, hukuksuz bir şekilde delegeden el kaldırılarak onay alındığı belirtildi.

**Şiddet ve Teşkilatçıların Rolü**

Kurultay sırasında yaşanan şiddet olaylarında divan başkanının, sadece dilekçe vermeye gelmiş bir adaya “densiz” diye mikrofondan hakaret ettiği bildirildi. Polis, dışarıdan gelebilecek bir saldırı ihtimaliyle bu kişileri zorla dışarı gönderdi, ancak böyle bir durum söz konusu olmadı ve kalanlar da delege mahvilini terk etti.

**Hukuksuz Kongre ve İtirazlar**

Kamera kayıtlarından elde edilen verilere göre, kongrede 300’e yakın delege ile 700’ü aşan oy kullanıldığı tespit edildi. Kongrenin ardından genel başkan adayı Cevdet Tellioğlu ve delegeler, hukuksuzluk iddiaları nedeniyle kongrenin iptali için ilçe seçim kuruluna başvuruda bulundular ve sonuç bekleniyor

**Delegelere Yapılan Baskı**

Ancak, delegelere yönelik tehditlerle “dilekçeyi geri al” baskısı yapıldığı da belirtiliyor.

BBP’nin 12. Olağan Kurultayı, şiddet olayları, hukuksuzluk iddiaları ve itirazlarla gölge altında kalmış durumda. Soruşturmalar ve resmi açıklamaların ardından daha fazla ayrıntı ortaya çıkabilir.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.