Dolar 32,2671
Euro 35,0650
Altın 2.461,24
BİST 10.183,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul medyasını ağırladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul medyasını ağırladı
15 Ocak 2022 13:05 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2022 14:44
335

HABERMAX.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İstanbul Medyasını, Adrina Termal Hotel’de ağırladı. İstanbul medyasının düzenlediği gezinin 2. gününde kahvaltı sonrası konferans odasında toplanan basın mensuplarının düzenlediği toplantı Başkan Yücel’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Yücel, Balıkesir’i konuşurken  büyük bir şevk ve açık yüreklilikle anlattı.

Toplantı sunumunu üstlenen Yavuz Yılmaz ilk konuşmasını yapmak için kürsüye İstanbul Medyası Başkanı Ali Rıza Yıldız’ı davet etti. Başkan Yıldız konuşmasında “Amacımız halkımıza doğru ve objektif haber sunmaktır” dedi.

İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız “Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine çok önemli katkıları olmuştur. Gazeteciler, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözü Başkan Yücel Yılmaz’a bıraktı.Balıkesir’in geleneksel yiyeceklerini, tarihini, ilçelerini ve kültürünü basın mensuplarına tanıtan Başkan Yılmaz aynı zamanda Balıkesir’in birçok binasının Unesco’da tescilli olduğunu da sözlerine ekledi.

Balıkesir’in güzide ilçelerinin geçim kaynaklarını anlatan Başkan Yılmaz, Balya ilçesinin Türkiye’nin sayılı maden ocaklarından biri olduğunu ve bu madenden kurşun ve çinko çıkarıldığını aktardı.

Cunda ilçesinin tarihi dokusunu koruduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Cunda, Cumhuriyet tarihi boyunca ne darbeler ne generaller gördü. Tarihimizi, binaları ve doğamızı bozacak büyük yatırımlar buraya gelmez, ruhsat vermeyiz” dedi.Balıkesir’de yaşayanların %60’ının tarımcılık yaptığını ve bölge halkının erime kültürü içerisinde huzurlu bir şekilde yaşadığını dile getiren Yılmaz, “Burası Balkanlardan Kafkaslardan ve birçok kültürden gelen özgüveni yüksek insanlardan oluşuyor” dedi.

Balıkesir’in avantajlı konumundan bahseden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir İstanbul’a çok yakın. Önceden Çanakkale’den teknelerle gidilirken şimdi buradan arabayla 2.5 saatte Kadıköy’de oluyorsunuz” diyerek İstanbulluları Balıkesir’e davet etti.

HABERMAX/EDREMİT/CANSU ACAR

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.