Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali 8 Haziran’da Başlıyor!

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali 8 Haziran’da Başlıyor!
3 Haziran 2023 12:54
119

HABERMAX.Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından 2013 yılından beri düzenlenen ve Ayvalıklıları klasik müzik ve cazla buluşturan AIMA Müzik Festivali, dopdolu bir programla yaza giriyor. Bu yıl 8 Haziran – 24 Eylül tarihleri arasında Sabancı Vakfı desteğiyle gerçekleşecek olan festival, yaz aylarına yayılan toplam 12 konserle tamamlanacak. 

Festivalin açılış konserinde, Berke Buğra Gökkaya (tuba), Alper Çoker (trompet), Ertuğrul Köse (korno), Kumsal Germen (trombon) ve Deniz Arda Başuğur’dan (trompet) oluşan O Da Tekfen Brass Band, Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfi Tiyatro’da dinleyicilerle buluşacak. 8 Haziran 2023, saat 20:30’da başlayacak konserde, hem popüler hem de klasik eserlerin bakır üflemeli beşlisi için düzenlemeleri seslendirilecek. Konser, halka açık ve ücretsiz olacak.

Ayvalık 9. AIMA Müzik Festivali, Haziran ayı içerisinde, 24 Haziran’da “Genç Yetenekler: İlyun Bürkev (piyano) ve Naz İrem Türkmen (keman)” ile 29 Haziran’da “Nil Kocamangil (viyolonsel) ve Cem Babacan (piyano)” konserleriyle devam edecek.

Festivalin ayrıntılı konser programına, AIMA’nın resmi internet sitesi olan www.ayvalikmusic.org adresinden erişilebiliyor.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi AIMA

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, kısa adı ile AIMA, 1998 yılında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kurulan müzik eğitim merkezidir. AIMA genç müzisyenleri uluslararası seçkin hocalarla bir araya getirerek ufuklarını genişletmeyi ve eğitimlerini teşvik etmeyi amaçlayan çalışmalar yürütmektedir. AIMA ayrıca 2013’ten beri her yıl Ayvalık Müzik Festivali’ni de düzenlemekte ve Ayvalık’ın kültür hayatını zenginleştirme yönünde çaba göstermektedir. AIMA’nın kuruluşundan beri bu çalışmalara katılan 1000’i aşkın öğrenci ve on binlerce dinleyici, aralarında Ayla Erduran, Suna Kan, Lukas David, Peter Bruns, Valery Oistrakh ve İdil Biret gibi dünyaca ünlü sanatçıların bulunduğu çok sayıda virtüözle buluşmuştur.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.