Dolar 32,3802
Euro 34,7694
Altın 2.396,57
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Başkan Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri, dünyada eşi benzeri bulunmayan müstesna bir konumdadır.

Başkan Erdoğan, Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri, dünyada eşi benzeri bulunmayan müstesna bir konumdadır.
26 Eylül 2023 09:37
182

HABERMAX.Başkan Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim İlham Aliyev ile Türkiye’yi Türk dünyasına bağlayan Nahçıvan’da bir araya gelmekten memnuniyet duydum.

“Tek millet, iki devlet” şiarıyla ilişkilerimizi ve iş birliğimizi her alanda güçlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri, dünyada eşi benzeri bulunmayan müstesna bir konumdadır.

İlham kardeşimle imzaladığımız Şuşa Beyannamesi, ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine yükselten bir dönüm noktasıdır.

Hazar Geçişli Uluslararası Doğu-Batı Orta Koridor’un önemi koronavirüs salgını ve bölgemizde yaşanan savaşlar neticesinde daha iyi anlaşılmıştır.

Bugün temelini attığımız Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Hattı Projesi, Azerbaycan’la enerji alanındaki ortaklığımızı daha da derinleştireceği gibi Avrupa’nın enerji arz güvenliğine de katkı sağlayacaktır.

Ayrıca bugün Kars-Nahçıvan Demir Yolu Projesi’ne ilişkin mutabakat zaptını imzaladık, Nahçıvan’da modernizasyonunu gerçekleştirdiğimiz askerî bakım ve onarım fabrikasının açılışını yaptık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için “TUR” uçağıyla Nahçıvan’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan Havalimanı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından karşılandı. ( TCCB / Murat Çetinmühürdar – Anadolu Ajansı )

Azerbaycan, İkinci Karabağ Savaşı’nın ardından geçen üç yıla yakın süre boyunca defaatle dile getirdiği meşru ve haklı endişelerine gereken karşılığı maalesef bulamadı.

Neticede kendi egemen topraklarında bir antiterör operasyonu gerçekleştirmek durumunda kaldı.

Muzaffer Azerbaycan ordusunu tarihî başarısı ve sivillere yönelik insani tavrı dolayısıyla canıgönülden tebrik ediyorum.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz, Türk Milleti’nin adalet ve merhametini bir kez daha tüm dünyaya göstermişlerdir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi’ne gelişinde resmi törenle karşılandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak çalışma ziyareti kapsamında Nahçıvan’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanından Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi’ne, Aliyev ile aynı araçla geçti.
Tören alanına Aliyev’le birlikte gelen Erdoğan, burada askerleri selamladı. ( Mustafa Kamacı – Anadolu Ajansı )

Son zaferle birlikte bölgede kapsamlı bir normalleşme için yeni fırsat pencereleri açılmıştır. Bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Ermenistan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve artık samimi adımlar atmasını bekliyoruz.

Bölgemizde barış, huzur ve refahın tesisi halklarımıza olan borcumuzdur. Biz bu borcu ifa etmek noktasında kararlıyız, samimiyiz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.