Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, 2024 Çekmeköy Belediye Başkanlığı İçin Adaylık Talebini Duyurdu

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, 2024 Çekmeköy Belediye Başkanlığı İçin Adaylık Talebini Duyurdu
18 Mayıs 2022 09:50 | Son Güncellenme: 3 Nisan 2024 11:11
2.498

HABERMAX. Çekmeköy ilçesinde siyaset sahnesine yeni bir soluk getirecek gelişmeler yaşanıyor. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Çekmeköy Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olma niyetini ilk kez www.habermax.net sitesine açıkladı.

Orhan Çerkez, Çekmeköy Belediye Başkanlığı İçin CHP Adayı Oldu

Çekmeköy ilçesinde siyaset sahnesine yeni bir soluk getirecek gelişmeler yaşanıyor. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Çekmeköy Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olma niyetini ilk kez açıkladı.

Çerkez, yaptığı açıklamada 2024 yılında CHP İstanbul Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olma niyetini dile getirerek, “Sadece aday olmak istemiyorum, Başkan olmak istiyorum,” dedi.

Aylardır CHP Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adayı olarak ismi anılan Çerkez, bugün yaptığı açıklamayla resmi olarak adaylık sürecini başlattı. Çekmeköy ilçesine duyduğu bağlılığı vurgulayan Çerkez, “Çekmeköy’ün çamurlu, topraklı yollarını eski halini iyi bilirim. Ne kadar Ataşehir’de görev yapsam da gönlümde hep Çekmeköy ilçesinin yeri bambaşkadır,” şeklinde konuştu.

Adaylık sürecinin sadece kendi isteğiyle sınırlı olmadığını belirten Çerkez, bölgeden gelen haberlerde kendisine aday olması yönünde çağrılar yapıldığını söyledi. Çerkez, yakın bir zamanda ilçede bulunan kanaat önderleri ve yerel basınla bir araya gelmeyi planladığını ifade etti.

Orhan Çerkez, adaylık sürecini “Huzurun ve barışın hakim olduğu, altyapısıyla, hizmetleriyle yeni toplumcu belediyeciliğin örneklerini hayata geçirmek ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşıldığı bu dönemde Çekmeköy’de umudu yeniden diriltmek için adayım,” sözleriyle motive etti.

Çerkez’in adaylık açıklamasıyla birlikte Çekmeköy Belediye Başkanlığı için yarışta yeni bir isim ortaya çıkmış oldu ve ilçe siyasetinde heyecan yarattı. Çerkez’in adaylık süreci ve gelişmeler, ilerleyen günlerde daha detaylı bir şekilde takip edilecek gibi görünüyor.

Orhan Çerkez, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde 1962 yılında doğmuş olup, eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Kadıköy Belediyesi’nde zabıta memuru olarak göreve başladıktan sonra, kısa sürede yöneticilik pozisyonlarına yükselmiş ve son olarak Ataşehir Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevine getirilmiştir. Aynı zamanda çeşitli STK’larda da aktif olarak yer almaktadır.

ORHAN ÇERKEZ KİMDİR ?

Doğum 1962, Ardahan Merkez, Eğitim Üniveriste Mezunu. İlk-orta-lise eğitimini Ardahan’da Ünv. Eğitimini İstanbul’da bitirdi.

İstanbul geliş tarihi 1983. 1985 yılında Kadıköy Belediyesinde zabıta memuru olarak  göreve  başladı.

Kısa zaman zarfında kariyerinde büyük bir gelişme olan Çerkez, idari işler başta olmak üzere yerel yönetimin birçok kademelerinde amir, yönetici olarak görev almaya başladı.

2008 yılında Ataşehir ilçe Statüsüne kavuşurken, 2009 yılında belediye olmasıyla birlikte Ataşehir’e geçti. Ataşehirde de çeşitli birim amirlikleri, ulaşım işleri müdürlüğünde görev aldı.

2017 yılında ulaşım müdürlüğü görevinden Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veterinerleik,  Kadın-Aile, Muhtarlar ve Destek bölümlerinden sorumlu  başkan yardımcılığı görevine atandı.

STK ALANINDA DA BÖLGEMİZİN EN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİNDEN…

Aldığı kararlar, ortaya koyduğu icraatlarda asla tek başına hareket etmeyen, STK’larla birlikte kara almayı ve hareket etmeyi başarabilen, Yerel yönetimlerde önemli hizmetler ortya koyan, başarılarıyla ön plana çıkan  Çerkez, 90’lı yıllardan beri de Sivil Toplum Örgütlerinin (STK-STÖ) içinde yer almaktadır.

Bölgemizin köy, il-ilçe-federasyon birçok derneğine üye ve YK üyeliğinin yanı sıra  Kurulduğundan beri Ataşehir Kars-Ardahan-Iğdır Derneği (Kar-Der ) nin başkanlığını yapmaktadır.

Çerkezin Görev Aldığı Dernekler:

 Kar-Der        Başkanlık

Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Yönetim Kurulu (Y.K) Üyesi

Tema Vakfı YK üyesi

Ataşehir Kent Konseyi  – Bşk Yrdımcılığı

Halen Ataşehir Kızılay Şubesi YK Üyesi

Öz geçmişi Doğukültür medya’da alındı

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.