Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Anıtkabir’de Atatürk’e Hakaret Eden Şahıs Gözaltına Alındı, Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Anıtkabir’de Atatürk’e Hakaret Eden Şahıs Gözaltına Alındı, Vatandaşlar Tepki Gösterdi
2 Ocak 2024 18:24 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2024 18:26
156

HABERMAX.Anıtkabir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren ifadeler kullanan ve şeriat çağrısı yapan bir şahıs, yetkililer tarafından gözaltına alındı. Olay, Anıtkabir ziyaretçileri arasında şaşkınlık ve tepkilere neden oldu.

Anıtkabir’de “Lanet olsun Cumhuriyet’e'” ve “Şeriat gelecek” diye bağıran şahıs gözaltına alındı.

Güvenlik güçleri tarafından hızla müdahale edilen ve tespit edilen şahıs, ifadeleri nedeniyle kamu düzenini bozmak suçlamasıyla gözaltına alındı. Yapılan açıklamada, söz konusu kişinin ifade özgürlüğünü aşan bir şekilde davranış sergilediği ve toplumda infial yarattığı belirtildi.

Olayın ardından vatandaşlar, Anıtkabir çevresinde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Atatürk’e hakaret edilmesine ve şeriat çağrılarına karşı duyulan rahatsızlık, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Birçok kullanıcı, bu tür provokatif eylemlerin birlik ve beraberliği zedelediğini ve milli değerlere saygısızlık olduğunu ifade etti.

Gözaltına alınan şahsın hukuki süreç içinde ne gibi işlemlere tabi tutulacağı ve bu olayın kamuoyu üzerindeki etkileri yakından takip ediliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.