Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Türkiye Komünist Partisi’nin bir çalışması olan Tarikatların Ensesindeyiz Ağı tarafından hazırlanan  “Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No:4” bugün yayımlandı. 

Türkiye Komünist Partisi’nin bir çalışması olan Tarikatların Ensesindeyiz Ağı tarafından hazırlanan  “Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No:4” bugün yayımlandı. 
15 Ocak 2024 19:21
93

HABERMAX.Türkiye’de tarikatların, iktidarın normalleştirme çabasıyla ve devletin tüm imkanlarından faydalanarak toplumu böldüğüne değinilen dosyada, Cumhuriyet düşmanı ve yasadışı faaliyetlerin sürdürüldüğüne dikkat çekildi.

“Emekçi sınıflar içerisinde arzu etikleri meşruluğu da sağlayamadıklarından STK kılıfına bürünüyor, protokollere sığınıyor ve din istismarını sürdürüyorlar.
Üstelik sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası boyutta tehlike saçıyorlar.

Biz ise kararlıyız, sebep oldukları karanlığı güzel ülkemizden söküp atacağız.” denilen açıklamada, her hafta laikliğe karşı işlenen suçların açıklanmaya ve takip edilmeye devam edileceği vurgulandı.

#Tarikatların Ensesindeyiz

Laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için tarikatlarinensesindeyiz@tkp.org.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Bu hafta dosyada yer alan suçlar şu şekilde sıralandı:

1. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Filistin için İstanbul’da yaptığı yürüyüşte tekbir eşliğinde hilafet ve tevhid bayrakları açıldı.

2. Batman’da “Selahaddin Eyyubi’nin torunları Gazze için yürüyor” başlıklı yürüyüş düzenleyen HÜDA PAR Gençlik Kolları, “Cenk, cihat, şehadet” sloganları attı.

3. İsmailağa Cemaati, Osmangazi ilçesi Çeltik Mahallesi’nde “Mahmud Efendi Külliyesi” adı altında devasa bir külliye inşa ediyor. İsmailağa’ya bağlı Soğanlı İkizler Fatih Hizmet Vakfı tarafından yapılan kaçak inşaata AKP’li Osmangazi Belediyesi tarafından göz yumuluyor.

4. AKP’li Ümraniye, Zeytinburnu, Çekmeköy, Başakşehir ve Tuzla Belediyelerinin ihaleleri Cumhur İttifakı’na yakınlığıyla dikkat çeken isimlere verildi. İhaleyi alanlardan biri Nakşibendi tarikatının derneğinde yöneticilik yapıyor.

5. ÇEDES protokolüyle birlikte eğitimde dinselleştirme her geçen gün derinleşiyor. Tartışmalı uygulamalara son örnek, kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediyenin okullara göndereceği kitaplar arasında karma eğitimi hedef alan ve Aleviliğe “bozuk zihniyet” diyerek hakaret eden Cumhuriyet düşmanı Nurettin Topçu’nun kitapları var.

6. Diyanet kadınların çalışma hakkını yok saydı! Diyanet İşleri Başkanlığı, internet sitesinde yer alan “Aile ve Dini Rehberlik” bölümünde aileyle ilgili sorulara yanıt verdi. Diyanet’in, “Kadının çalışması eşinin iznine mi bağlıdır?” sorusuna yanıtı “Kadının çalışması eşinin iznine tabidir” oldu!

7. Yargının bir tarikatçı yobazı koruduğu ortaya çıktı. Selefi söylemlere sahip olduğu bilinen Kuran’a Hizmet Vakfı’nı sorumlusu Ayhan Şengüler hakkında eşini cinsel saldırıya maruz bıraktığı suçlamasıyla hazırlanan iddianameden iki buçuk yıl sonra dava açıldı. Ayrıca Ayhan Şengüler’in 4 yaşındaki kızı D.Ş.’yi istismara maruz bıraktığına dair rapor hazırlanmasına rağmen ‘delil yetersizliği’ bahanesiyle dosyasının kapatıldığı ortaya çıkmıştı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.