Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Tanıtım Toplantısı Yapıldı
12 Eylül 2023 20:01 | Son Güncellenme: 12 Eylül 2023 20:09
90

HABERMAX. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, tanıtım toplantısında şu şekilde konuştu: “Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda; 14 ülkeden, 24 takım ve 168 bisikletçi yarışacak. 8 günde, 8 etapta 1.231,2 km boyunca devam edecek muhteşem bir organizasyonun heyecanını yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bir dünya markası haline geldi. Cumhurbaşkanlığı olarak bisiklet sporunu destekliyoruz. Çünkü toplumda bisiklet sevgisinin yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Halkımızın yaşam kalitesinin, sporla ilgilendikçe daha da artacağına inanıyoruz. Ayrıca tüm dünyadan izlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, canlı yayınlarla ülkemizin tanıtımına da müthiş bir katkı sağlıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonunu başlatan ve bisiklet sporunu destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımız adına tüm sporculara başarılar diliyoruz.”


“Dünyanın en ünlü bisikletçilerini izleyeceğimiz 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor”

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda; Alanya’dan İstanbul’a, 8 etapta, 1.231,2 km boyunca kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Dünyanın en ünlü bisikletçilerini izleyeceğimiz 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor. Canlı yayınlarla tüm dünya eşsiz parkurların güzelliklerini izleme fırsatı buluyor. Bu muhteşem organizasyonun başarısı için bize destek olan tüm sponsorlarımıza, parkurların geçtiği bölgelerin belediye başkanlarına, paydaşlarımıza, federasyonumuza şahsım ve Bakanlığım adına teşekkür ediyor, herkesi bu şöleni izlemeye davet ediyorum.”


Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sadece bir yarış değil
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tanıtım toplantısında düşüncelerini şöyle ifade etti:
“Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, ülkemiz ve bisiklet ailemiz için şüphesiz sadece bir yarış değil. Doğaya, tarihe uzanan, kıtaları buluşturan özel bir parkurda dünyaca ünlü bisikletçilerin mücadele ettiği, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan, 190 ülkede 13 dilde milyonlarca kişi tarafından izlenen ve her gün yaklaşık 2.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği görsel bir şölen. Organizasyonu aynı zamanda, bisiklet sporuna ilginin artması ve Türkiye tanıtımında önemli bir iletişim platformu olarak görüyoruz. Bu yönleriyle ve 58 yıllık tarihiyle gerçekten ülkemizin marka organizasyonlarının başında geliyor.Bu yıl bildiğiniz gibi organizasyonumuzu, ülkemizi derinden yaralayan 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle 8-15 Ekim 2023 tarihlerine erteledik. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu yıl T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Federasyonumuz tarafından 8 etapta gerçekleştireceğimiz organizasyon 14 ülkeden 24 takımdan 168 bisikletçinin katılımıyla Alanya’da başlayarak, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek.

Türk bisiklet sporunda tarihi bir yılı geride bıraktık. Türk bisikleti olarak Türkiye Yüzyılı’na yakışan başarılara imza attık. Harika coğrafyalara sahip Sivas, Van gibi şehirlerimizde ilk kez etaplı bisiklet turu düzenledik. 2023 yılı olimpiyat puan mücadelesi açısından önemli bir yıldı; 9 tek etaplı, 7 farklı uluslararası etaplı tur düzenledik. Sporcumuz Ramazan Yılmaz, pist bisikletinde Avrupa’da gümüş ve bronz madalya kazandı. BMX disiplininde Sakarya ilimizde Avrupa Kupası’na ev sahipliği yaptık. Beykoz Belediyesi gibi bisiklet alt yapı yatırımlarını hayata geçiren, bisiklet takımı kuran yöneticilerimiz sayesinde tarihimizde ilk kez dört uluslararası UCI takımı ile TUR’da mücadele edeceğiz. Katılan tüm sporculara sağlıkla tamamlayacakları başarılı bir organizasyon dilerim. Emeği geçen herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum.Bisiklet severler, web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan yayın saatleri ve parkur hakkında bilgi alabilir, bu önemli sporcuları yarış başlangıç ve bitiş alanlarında ve parkur boyunca yakından izleme şansı bulabilirler.

Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun da 100.yılı. Bu yıla özel “Bisikleti Büyütüyoruz” vizyonu ile Bisiklet Yarışlarını Anadolu’ya yaymış bulunuyoruz. Yıllar içinde farklı etkileri ile ülkemizde bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağladığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu 2023 yılında “Bisiklet Yarışından Fazlası” olarak konumlayarak pek çok misyonu da üstlenmiş bulunuyoruz. Türkiye markasını tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra bisiklet sporunu geliştirmeyi ve bu sporun içindeki müthiş mücadeleyi bir tutkuya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun etkisi ile bisiklet kültürünü ve kullanım alışkanlığını geliştirerek gezegenimizin geleceği için, sağlıklı yaşam için bisikletli ulaşımı destekleyecek projeleri TUR 2023 kapsamına almış bulunuyoruz. Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için, bisikletin güvenli kullanımına dair “Bisikletliye Saygı” farkındalığını sonuna kadar destekliyoruz. TUR 2023 için destek ve emek verecek tüm ekiplere, paydaşlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, emniyet, jandarma, sağlık ekiplerine, hakemlerimize, motorize ekiplerimize, siz değerli medya mensupları dostlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyoruz.”“Bisikletçileri harika etaplar bekliyor”

Lansmanda etaplarla ilgili teknik bilgileri paylaşan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Yarış Direktörleri Viladimiros Petsas ve Mutlu Erçevik ise şu bilgileri paylaştı:

“Bu yıl, önceki yıllara göre bisikletçileri daha da zorlu etaplar bekliyor. 2023 parkurumuz; sportif rekabeti artıracak, ülkemizin tanıtımına ve bisikletin yaygınlaşmasına katkı sağlayacak şekilde kurgulandı. Tırmanış ustası bisikletçiler için Fethiye Babadağ ve Selçuk, limitlerin zorlanacağı yokuş primlerini barındıracak. Antalya, Karşıyaka, Fethiye ve İstanbul’da beklenen final sprintlerinin ise güçlü sprinterlerin yıldızlaşacağı etaplar olacak.

Dev organizasyon, kurumsal destekçilerinden ve sponsorlarından büyük güç alacak

Türkiye Yüzyılı’nda T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek 58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ana sponsoru Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve “Powered by” konumlaması ile Türk Hava Yolları olacak. Co-sponsorlar Shimano ve Mosso bisiklet sektörünü temsilen TUR’a değer katacak firmalar. Üst düzey rekabete sahne olacak organizasyona TRT, Alem FM ve Lig Radyo medya sponsorları olarak güç verecek.

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kurumsal destekçileri; T.C. İçişleri Bakanlığı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ile Valilikler, kolluk güçleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri organizasyonun üst düzey güvenlik önlemleriyle gerçekleşmesi için tüm teşkilatları ile imkanlarını seferber edecek.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ise medya sponsorlarıyla birlikte organizasyonun geniş bir ulusal ve uluslararası erişim ağına ulaşılmasına katkı sunacak.

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 8-15 Ekim 2023 tarihleri arasında 8 etapta Alanya’dan İstanbul’a 1.231,2 kilometrelik göz kamaştıran parkurunda Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini Eurosport ve TRT Spor ekranlarında dünyaya tanıtacak. Dünyaca ünlü yıldız bisikletçilerin ve takımların üst düzey rekabetine tanık olacağımız TUR 2023 heyecanı, dev konvoyun geçtiği güzergahta ve televizyon yayınları ile ilham veren etkisi sayesinde ülkemizde bisiklet sporunu ve kültürünü geliştirmeye destek olmaya devam edecek.

Lider Formalar için kıyasıya mücadele

Spor Toto’nun sponsor olduğu organizasyonun genel klasman mayosu Turkuaz Mayo, yarışın genel klasman lideri olan sporcunun üstünde olacak. En iyi tırmanışçılar Türk Hava Yolları sponsorluğundaki kırmızı mayoyu giyerken, sprint kapıları arasında en yüksek sürate ulaşacak bisikletçilerin mayosu ise Mosso – Ümit Bisiklet sponsorluğunda, yeşil renkte olacak. Türkiye Güzellikleri prim kapılarını birinci sırada geçen sporcular ise yarışın içinde nötral servis desteği de veren Shimano sponsorluğundaki beyaz mayoyu giymeye hak kazanacak. Beyaz Mayo ile her prim geçişinde ülkemizin doğal güzelliklerine ve tarihi zenginliklerine vurgu yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dev organizasyonu ile Türkiye’nin en büyük projelerinden birisi…

Hem karadan hem de uçak ve helikopterlerle havadan çekimi yapılarak takip edilen, 8 gün boyunca 2 saatin üzerinde süreyle ulusal ve uluslararası kanallarda canlı yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, her gün yaklaşık 2.000 kişinin bir etaptan diğerine hareket ettiği dev organizasyonu ile dünyanın yegâne “Kıtalararası Bisiklet Turu” olarak konumlanıyor. Ulusal ve uluslararası prestijli kanallar aracılığıyla canlı ve banttan yayınlar ile dünya genelinde geniş bir erişim ağına ulaşan, bisiklet sporunun gelişmesine ve televizyon yayınları yoluyla Türkiye’nin turizm tanıtımına katkı sağlayan organizasyon, köklü geçmişi ile yükselen bir değer olmayı sürdürüyor.

Tour of Türkiye’yi Eurosport ve TRT Spor canlı yayınları ile tüm dünya yakından takip edecek

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2023 yılında da her yıl olduğu gibi Eurosport ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak. Ayrıca yüzlerce televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, yayınlanacak özel içeriklerle birlikte en uzak coğrafyalarda bile yakından takip edilecek.

Ülkemizin en önemli spor tanıtım güçlerinden biri olan 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, böylece 8 gün boyunca dünya bisikletinin gündeminde en üst sıralarda yer alacak.

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun resmi sosyal medya hesapları ve web sitesinde güncel içerikler ile TUR haberleri kitlelere erişecek

Bisiklet tutkusunun, kültürünün, kullanımının artması, performans bisikletlerimizin başarıları, uluslararası organizasyonların verdiği motivasyon ve medyanın katkıları ile erişimi yükselen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi ile üst düzey mücadelenin heyecanını; TUR öncesinde, sırasında ve sonrasında güncel içeriklerle takipçilerine sunacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.