Dolar 32,3818
Euro 34,7380
Altın 2.407,95
BİST 10.101,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

BağımsızTürkiye Partisi genel başkanı Haydar Baş vefat etti Corona virüsünden

BağımsızTürkiye Partisi genel başkanı Haydar Baş vefat etti Corona virüsünden
14 Nisan 2020 10:24 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2020 10:55
766

AHA.Tüm insanlık tarihi boyunca , insanlar çaresi bulunamayan ve yaşam tehditi oluşturan hastalıklardan korkar olmuştur. Son dönemin en korkulan salgını ise, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan Corona virüsü 100’den fazla ülkeye yayılırken ilk başta Ülkemizde görülmemiş olmasına rağmen , insanları psikolojik açıdan son derece olumsuz etkilemeyi başarmıştır ki , şuan ülkemizin her yerinde salgın hızlı bir şekilde yayılmaktadır.

Virüsten kendimizi ve ailemizi muhafaza etmek için evlerimizde karantinaya girdik mümkün olmadıkça dışarıya çıkmamaya özen gösteriyoruz.

Evlerimizde uzun süre kalmanın bizlere bıraktığı psikolojik hasarları özellikle sosyal medyanın kullanım sıklığına bakıldığında , insanların sürekli salgın hakkında doğru yanlış bir çok bilgiye maruz kaldığını görebiliyoruz. Konu hakkında paylaşılan görseller ve yazılan yazılar insanlar üzerinde yüksek düzeyde stres, korku panik ve endişe uyandırırken; Fobiler, uyku problemleri, beslenme sorunları ve obsesif düşünceler gibi rahatsızlıkların artmasına sebep olmakta..
Bu problemleri en aza indirmek adına sizlere çok önemsediğim önerilerde bulunmak istiyorum.
Peki bu süreçte neler yapmalıyız?
Öncelikle sakin olmalıyız, bu sürecin elbet bir gün biteceğini düşünmeliyiz. Hayata küsmemeli, sosyal mesafa değil fiziki mesafeye özen göstermeliyiz.
Daha önce evde erteleğimiz işlerimizi yapabiliriz..
Ailemizle dolu dolu güzel vakitler geçirmeliyiz. Fiziki mesafeye özen göstererek sosyal mesafeyi koparmadan büyüklerimizle, arkadaş ve dostlarımızla iletişim halinde olmalıyız.
Ne şanslıyız ki teknoloji çağındayız ve bu saydığım kişilerle görüntülü konuşma şansımız dahi var, bunu daha çok öneriyorum gerçekten çok daha işe yarıyor.
Ev içerisinde zaman geçirmek adına değişik faaliyetler yapılabilir, ev de sinema ortamı yaratılabilir aile bireylerinin ortak seçtikleri film izlenebilir yanında patlamış mısırda olursa çok daha keyifli ve güzel olur.
Yine evde bulunan bütün bireylerin zevkine göre kitaplar belirlenip okuma saati yapılabilir.
Her evde bulunabilecek basit araçlarla oyunlar üretilebilir, bunlara örnek isim şehir, cüz, sessiz sinema ailenin bütün fertlerini katabilecek oyunlar seçilirse çok daha keyifli olur.
Birlikte müzik dinlenebilir, ve seçeceğiniz müziğe göre hep birlikte dans edebilirsiniz..
Her sabah ev temizliği yapılırken aile fertlerinin yaşı ve konumu itibariyle iş bölümü yapılabilir ortaklaşa yapılan işler çok daha kısa sürede biteceğinden diğer faaliyetleri yapmayada oldukça zaman kalır.
Birlikte yemek yapma faliyetleride yapılabilir yapılan yemekte her bireyin emeği olacağından yemekler çok daha lezzetli olacaktır.. yemek demişken bu süreçte uyku ve beslenmemizede çok daha dikkat etmemiz gerekiyor. Gereksiz yapay gıdalarda uzak durmak az ve sık sebze ve meyve ağırlıklı gıdalar seçersek çok iyi olur. Evde kaldığımız süre boyunca hareketsiz kaldığımızdan fazla kiloları istemeyiz değil mi ? o yüzden günlük egzersizlerimizide düzenli yaparsak çok daha iyi olur ve günde en az 8 saat uyku uyumalıyız..

Unutmayınız!
Evde her kaldığımız süre Özgürce sokaklara çıkmamızın zamanının süresini azaltacak ve eskisi
Gibi doya doya yürüyecek koşacak ve eğleneceğiz..
Lütfen Ev de kal Lütfen Ev de dur
Eldivensiz ve maskesiz sokağa çıkma Fiziki mesafe kuralına rivayet et…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.