Dolar 32,5396
Euro 35,2027
Altın 2.469,97
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 29°C
Cts 31°C
Paz 31°C
Pts 32°C

Zorunlu Açıklama: Koç Ailesi ve Koç Holding ile İlgili Yanıltıcı İçerikler Hakkında Uyarı

Zorunlu Açıklama: Koç Ailesi ve Koç Holding ile İlgili Yanıltıcı İçerikler Hakkında Uyarı
1 Temmuz 2024 23:47
114

HABERMAX. Koç Ailesi ve Koç Holding A.Ş. ile hiçbir bağlantısı olmayan yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi gerektiği konusunda önemli bir uyarı yapıldı. Kamuoyuna yapılan açıklamada, bu tür yanıltıcı bilgilerin doğru olmadığı ve güvenilir kaynaklardan teyit edilmesi gerektiği vurgulandı.

Koç Ailesi ve Koç Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, detaylı bilgiye erişmek için resmi web sitesi üzerinden bilgi alınabileceği belirtildi.

Kamuoyuna Duyuru

Son dönemde Koç Ailesi mensupları, Koç Holding A.Ş. ve Koç Topluluğu Şirketleri yöneticilerinin isimleri kullanılarak tasarruf sahiplerine yatırım çağrısında bulunulduğu; getiri vaatleri sunularak kişilerin Koç Holding A.Ş. veya Koç Topluluğu Şirketleri ile bağlantılı olduğu iddia edilen yatırım platformlarına yönlendirilmeye çalışıldığı; bu amaçla kişilerden bilgi veya yatırım talep edildiği gözlemlenmektedir.

Bilindiği üzere, Koç Holding ve Koç Topluluğu şirketlerinin birçoğunun payları ve/veya borçlanma araçları, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemelerine uygun olarak ihraç edilmekte ve borsada işlem görmektedir. Düzenlemelere göre bu tür sermaye piyasası araçlarının alım satımı SPK tarafından yetkilendirilmiş yatırım kuruluşları (bankalar veya aracı kurumlar) aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Benzer şekilde, SPK düzenlemeleri uyarınca yatırım danışmanlığı ve benzeri nitelikteki sermaye piyasası faaliyetleri de sadece SPK tarafından yetkilendirilmiş profesyonel kurumlar tarafından gerçekleştirilebilmektedir. İhraççı şirketlerin doğrudan yatırımcıdan para toplaması veya yatırım danışmanlığı yapması hukuken mümkün değildir.

SPK tarafından, sermaye piyasası aracı alım-satımına aracılık etme, yatırım danışmanlığı faaliyetinde bulunma gibi sermaye piyasası faaliyetleri konusunda yetkilendirilmiş kuruluşların ve sahip oldukları yetki belgelerinin listesi SPK internet sitesinde kamuyla paylaşılmakta olup, yatırım yaparken bu listenin esas alınması olası kötüye kullanımların önüne geçecektir. SPK tarafından yetkilendirilen kuruluşlar dışında, sosyal medya veya alternatif platformlarda yapılan her türlü telkin ve yatırım tavsiyesi faaliyeti, Sermaye Piyasası Kanunu’nda tanımlanan “Piyasa Dolandırıcılığı” veya “Güveni Kötüye Kullanma” suçu kapsamında değerlendirilebilecektir.

Bu kapsamda, tasarruf sahipleri tarafından;
• Sosyal medya ve iletişim sistemleri üzerinden Koç Holding, Koç Topluluğu şirketleri ve Koç Ailesi üyelerinin adı kullanılarak, yüksek getiri vaadiyle para toplamaya yönelik yapılan davetlere veya yatırım tavsiyelerine itibar edilmemesi,
• Yatırım kararları konusunda sadece SPK tarafından yetkilendirilen kuruluşlardan hizmet alınması,
gerektiğini önemle hatırlatırız.

Tasarruf sahiplerinin herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramaması için işbu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Saygılarımızla

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.