Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

ZORLUTEKS ‘GELECEK İÇİN BUGÜN’DEN BAŞLAYARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA HEDEFİYLE FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYOR

ZORLUTEKS ‘GELECEK İÇİN BUGÜN’DEN BAŞLAYARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA HEDEFİYLE FAALİYETLERİNİ YÜRÜTÜYOR
1 Haziran 2024 01:36
99

HABERMAX. Kurulduğu günden bu yana sektöre öncülük eden dünyanın sayılı ev tekstili üreticilerinden Zorluteks, sahip olduğu güçlü AR-GE kapasitesi sayesinde teknolojiyi süreçlerine entegre ederek ürettiği çevreye saygılı ürün ve uygulamalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 

Bu konudaki etkisini, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı’nı (European Green Deal) rehber alarak yöneten şirket, bu çerçevede yaptığı AR-GE yatırımlarıyla ürün bazında su ve karbon ayak izini hesaplayabiliyor. 5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında Zorluteks’in çevre odaklı faaliyetlerine değinen Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, “Biz artık müşterilerimize sadece kaliteli ürünler sunmakla yetinmiyoruz, hedefimiz, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacak, çevresel etkimizi en aza indirecek ve teknolojiyi insanlığın refahı için kullanacak inovatif çözümler üretmek” dedi.

Tüm faaliyetlerini Zorlu Grubu’nun Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde hayata geçiren ve tüm iş süreçlerinin merkezine doğa ve insanı koyarak çalışmalarını sürdüren Zorluteks, bu konuda hayata geçirdiği başarılı çalışmalarla birçok sektöre ilham olmaya devam ediyor.

Zorluteks, doğal kaynakların hızla tükendiği ve tükenen kaynakların telafisinin güçleştiği bu dönemde çevresel değerleri sürdürülebilirlik stratejisinin merkezine yerleştirerek daha iyi bir geleceğin inşasına katkı sağlıyor. Bu konudaki etkisini, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı’nı (European Green Deal) rehber alarak yöneten şirket, bu çerçevede yaptığı AR-GE ve teknoloji yatırımlarıyla ürün bazında su ve karbon ayak izini hesaplayabiliyor.

Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek: Sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla, ev tekstilinin geleceğini tasarlıyoruz.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Zorluteks’in çevre odaklı faaliyetlerine değinen Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, “İklim değişikliği, dünya nüfusunda yaşanan artış, seller, orman yangınları ve kentleşme gibi faktörler doğal kaynakların her geçen gün daha hızlı tükenmesine yol açıyor. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması, dünyadaki her bir bireyin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve acil eylem planlarının devreye sokulması gerekiyor. Biz Zorluteks olarak, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için çevreyi, doğayı ve insanı odağa alarak tüm üretim süreçlerimizi gerçekleştiriyoruz. Artık müşterilerimize sadece kaliteli ürünler sunmakla yetinmiyoruz, bizim hedefimiz daha fazlası. Hedefimiz, sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacak, çevresel etkimizi en aza indirecek ve teknolojiyi insanlığın refahı için kullanacak inovatif çözümler üretmek. Sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla, ev tekstilinin geleceğini tasarlarken aynı zamanda kaynakları da verimli kullanmayı hedefliyoruz. Temel amacımız daha az su ve enerji kullanımı sağlayan ve daha az karbon salımı yapan, aynı zamanda teknolojinin yaşamı iyileştirici yönünü açığa çıkaran inovatif özellikler sunan akıllı ürünler tasarlamak” dedi.

Sektörde karbon ve su ayak izini azaltma yolunda en hızlı adımları atan şirketlerden biri olduklarını söyleyen Çiçek, “Yeşil Mutabakat Eylem Planı yayınlanmadan 3 yıl önce yaptığımız, Temiz Üretim Yazılımı gibi birçok dijitalleşme ve teknoloji odaklı yatırım sayesinde bugün, karbon ve su ayak izini ürün bazında hesaplayabiliyoruz. Tamamen kendi ekiplerimiz ve kendi imkanlarımızla hayata geçirdiğimiz Temiz Üretim Yazılımı tesisimizde yer alan makinelerimizin üretim esnasında kullandıkları elektrik, su, doğalgaz ve buhar tüketimleri anlık olarak takip edilerek raporlanabiliyor. Böylece maksimum verimlilik sağlayabiliyoruz. Örneğin, 1 kg kumaş üretmek için kullandığımız elektrik, su, doğalgaz ve buhar tüketim miktarları bu yazılımla hesaplanabiliyor. “Gelecek için Bugün” mottosu ile daha az atık, daha az karbon ayak izi, daha az su, daha az enerji, daha çok insana değer ve daha çok inovasyon için var gücümüz ile çalışıyoruz. Sahip olduğumuz Yaşam Döngüsü Analizi (YDA) programı ile tasarım aşamasından itibaren karbon yükünü hesaplayabiliyoruz. Düşük karbon yüküne sahip ilk ürün kategorimiz olan Ecodesign ürün kategorisiyle, karbon ayak izinin en az %50 oranında azaltılmasını sağladık. Bununla birlikte AR-GE ve tasarım merkezlerimizin stratejilerine de eklediğimiz sürdürülebilirlik maddesi ile merkezlerimiz bünyesinde yürütülen çeşitli projelerle Zorluteks’in gelecekteki konumunu inşa ediyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi olan Reborn Koleksiyonu ile daha düşük karbon ayak izine sahip olduğu ISO 14067 ile doğrulanan ürünümüz raflarda yerini aldı.

Tüm bunların yanı sıra fabrikamızın sürdürülebilir bir üretim tesisi olduğunu OEKO-TEX® SteP sertifikası ile kanıtlamış durumdayız. Buna paralel olarak OEKO-TEX® STANDARD 100 ve OEKO-TEX® SteP belgeleri ile kullanılan “Made in Green” etiketiyle üretim yapabildiğimizi tescillemiş oluyoruz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.