Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

“Zile’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği: Toplumsal Farkındalık ve Dayanışma”

“Zile’de Dünya Engelliler Günü Etkinliği: Toplumsal Farkındalık ve Dayanışma”
4 Aralık 2023 19:24 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2023 19:54
729

HABERMAX.Zile’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Zile’nin tarih kokan mekanlarından biri olan eski Saray Sineması, bu özel gün kapsamında bir araya gelen kalabalık bir topluluğa ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe katılanlar arasında Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Şükrü Sargın, CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bozdemir, Zile Cumhuriyet Başsavcısı vekili, emniyet müdürü ve diğer protokol üyeleri yer aldı. Ayrıca, engellilerin yakınları da etkinliğe ilgi göstererek katılım sağladı.

Programın başlangıcında, Zile’nin ileri gelen isimleri ve protokol mensupları, engellilerin toplum içinde daha etkin bir şekilde yer alması için yapılan çalışmalara vurgu yapan kısa konuşmalar gerçekleştirdi. Konuşmalar, engellilik konusunda toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyerek duyarlılık oluşturmayı amaçladı.

Etkinlik sırasında engellilerin yakınlarıyla bir araya gelinerek, onların karşılaştıkları zorluklar ve ihtiyaçlar konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Bu samimi buluşma, engellilerin ve ailelerinin yaşadığı deneyimleri paylaşma ve birbirlerine destek olma fırsatı sağladı.

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından, katılımcılara özel olarak hazırlanan paketler dağıtıldı. Bu paketler, etkinliği daha da özel kılarak katılımcılara teşekkür anlamı taşıdı.

Program, toplumsal dayanışma ve engelli bireylerin haklarına dikkat çekme amacını güderek, Zile’de unutulmaz bir Dünya Engelliler Günü etkinliği olarak sona erdi. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, engellilerin topluma daha etkin bir şekilde katılımını teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.