Dolar 32,3312
Euro 34,7699
Altın 2.388,76
BİST 10.252,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Zafer Partisi İstanbul’da Sığınmacı Sorununa Dikkat Çekiyor: “2050’de Bu Vatanın Ortağı Olacağız”

Zafer Partisi İstanbul’da Sığınmacı Sorununa Dikkat Çekiyor: “2050’de Bu Vatanın Ortağı Olacağız”
5 Mart 2024 18:06 | Son Güncellenme: 5 Mart 2024 18:07
91

HABERMAX. Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Azmi Karamahmutoğlu, Bakırköy Belediye Başkan Adayı Sayın Türker Tolga Topaloğlu, İl Teşkilat Başkanı Sayın Ziya Yalçın ve beraberindeki heyet, Bakırköy İş İnsanları Derneğini ziyaret etti.

Ziyaretin başlangıcında BİAD Başkanı Sayın Ahmet Salim Yılmaz’ın yapmış olduğu konuşmada, derneğin TÜSİAD’dan sonra kurulmuş olan ilk yerel dernek olduğu ve misyonunun Bakırköy’de siyasi ve ticari yönden grupları bir araya getirmek olduğu ifade edildi. Beraberinde derneğin düzenlemiş olduğu faaliyetleri takip ettiğini belirten Sayın Azmi Karamahmutoğlu, derneğin felsefe etkinliklerini desteklediğini söyleyerek son zamanlarda devlet kurumlarının felsefeden uzaklaştığına değindi. Sayın Azmi Karamahmutoğlu, izlediği bir röportajda bir fizikçiye sorulan “Neden eskisi gibi fizikte sıçramalar yok artık?” sorusuna “Felsefe bizi beslemiyor çünkü.” diye cevap verdiği bir anekdot paylaştı. Ardından ilahiyat fakültelerinde felsefenin müfredattan çıkarılmış olmasına ve bunun sakıncalı görüldüğü için yapılmış olmasına dikkat çekti.Konuşmanın devamında İstanbul’un sorunlarının hemen hemen her siyasi parti tarafından belirlendiğini, sadece öncelik sırasının farklı olduğunu yineledi. İstanbul’u bekleyen deprem konusuna son derece ciddiyetle yaklaşan Sayın Azmi Karamahmutoğlu, üç aşamalı “deprem öncesi- deprem sırası- deprem sonrası” planına değindi. Olası bir felaketin önüne geçilebilmesi için 97.000 binanın ivedilikle depreme hazırlıklı hâle getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sadece İstanbul’un değil, tüm Türkiye’nin sorunu olan fakat Zafer Partisi haricinde her siyasi oluşumun göz ardı ettiği sığınmacı sorunuyla ilgili Sayın Azmi Karamahmutoğlu: “Hatırlayın, sığınmacı meselesi ilk konuşulduğunda Ahmet Davutoğlu dönemiydi. Sığınmacılar için kırmızı çizgimiz 100 bin denmişti. Milyonlar oldu, hâlâ itiraz gelmiyor.” ifadelerini kullandı. “Milyonlar oldu.” ifadelerinin peşi sıra “Üstelik birbirleriyle çelişen sayılar veriyorlar. Numan Kurtulmuş ile Ali Yerlikaya’nın kayıtlı sığınmacılar konusunda verdikleri sayılar arasında 1 milyon fark var, devlet kaynaklarında 1 milyon fark olur mu!” sözlerini ekleyerek demografik yapının geldiği durumun Türk milletinden gizlenmesine ve devlet bakanlarının kendi aralarında dahi tutarsız olmalarına da tepki gösterdi. Sığınmacı nüfusunun büyük bir süratle artıyor olmasına yönelik yapılan araştırmalar çerçevesinde Türkiye nüfusunun 2050 yılında yaklaşık olarak 105 milyon Türk vatandaş ve 105 milyon sığınmacıdan oluşacağı hususuna dikkat çekerek “Yani 2050 yılında bu vatanın sadece ortağı olacağız.” sözleriyle endişelerini dile getirdi. Sayın Azmi Karamahmutoğlu, konuşmalarını İstanbul için yenilik vaadini tekrarlayarak bitirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.