Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

YÜZ DEĞİŞTİREN DİŞ HEKİMLİĞİ İLE YAŞ AL GENÇ KAL

YÜZ DEĞİŞTİREN DİŞ HEKİMLİĞİ İLE YAŞ AL GENÇ KAL
23 Nisan 2024 10:23
117

HABERMAX. Yaş aldıkça yüzümüzde bazı belirgin değişiklikler meydana geliyor. Bu doğal süreç, çevresel faktörler, genetik etkenler ve yaşam tarzı alışkanlıkları tarafından etkileniyor. Dişlerimizin orijinal boyutunu kaybetmesi ya da diş kaybı yaşanması bu etkenlerden biri. Günümüzde en popüler konulardan biri de yaş almak fakat yaşlanmamak isteği olarak biliniyor. Dişlerin çiğneyici yüzeylerinde ve ön yüzeylerinde yapılan tedavilerin, yüzde yarattığı değişimlerle ameliyatsız gençleşme etkisi yaratabileceğini söyleyen Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Üyesi, Divas in Dentistry Türkiye Temsilcisi Güzin Kırsaçlıoğlu, Yüz Değiştiren Diş Hekimliği (Facelift Dentistry ) uygulamalarının çenenin pozisyonunu yeniden düzenleyerek, yüz şeklinin yeniden koordine edilebileceğini vurguluyor.


Facelift uygulaması, düşen yüz dokusunun tekrar yerine konulması ile cildin daha canlı ve genç görünmesini hedefliyor. Çene pozisyonunun yeniden düzenlenmesi yüzü kaldırır. Yüzün yumuşak dokuları, yeni çene pozisyonuna ve dişlerin boyutlarının şekillerinin ve açılarının iyileştirilmesinde yüze destek olur. Bu yöntemle dudak desteğini sağlayan dişler, dudak köşelerindeki kırışıklıkların iyileştirilmesine yardımcı olur.

YÜZ ŞEKLİNİ YENİDEN KOORDİNE EDEN UYGULAMA

Yaş alarak genç görünmenin mümkün olduğunu vurgulayan Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Üyesi, Divas in Dentistry Türkiye Temsilcisi Güzin Kırsaçlıoğlu, “Yüz değiştiren diş hekimliği (facelift dentistry) kozmetik diş hekimliği ve porselen kaplamaların ötesine geçen kapsamlı bir estetik dönüşümdür. Bu yöntemle çene hattı ve yüzün tamamında bir iyileşme gerçekleşmektedir. İnsanlar yaş almalarına rağmen yaşlanmak istememektedirler. Yüz yapısını destekleyen en önemli organlardan birisi de dişlerdir. Dişler çeneye destek olurken aynı zamanda çeneyi çevreleyen dudaklar ve yanaklar birer taşıyıcı kolon vazifesi görürler. Dişlerin çiğneyici yüzeylerine yaptığımız eklemeler ile arka bölgedeki yaptığımız eklemeler ön taraftaki dişleri daha büyük gösterirken, dudak ve yanak hareketlerinin de artmasına sebep olur. Bu hareketi sağlamak için hastamızın sadece konuşması, yemek yemesi ve çiğnemesi yeterlidir. Bunlar zaten günlük hayatta kullandığımız kas hareketleridir. Dişlerin çiğneyici yüzeylerinde ve ön yüzeylerinde yapılan bu uygulamalar ve eklemeler yüzde lift etkisi yaratır. Yüzü gençleştirir daha dinç bir görünüm elde etmeyi sağlar” ifadelerini kullandı.

DENTAL ESTETİK CENTER HAKKINDA:

1993 yılında kurulan Dental Estetik Center, hastalarıyla birlikte büyüyen, son teknolojik cihazlarla donatılmış, uzman kadrosuyla hizmet veriyor. Dental Estetik Center, biyolojik implant ve dijital diş hekimliği konularında sunduğu yenilikçi yaklaşımla, hastalarına doğaya saygılı ve etkili tedaviler sunuyor. Klinikte İmplat, estetik diş hekimliği, çocuk diş hekimliği, kanal tedavisi, holistik diş hekimliği, genel diş hekimliği, dijital diş hekimliği, protez gibi çok sayıda tedavi uygulanıyor. Dt. Güzin Kırsaçlıoğlu liderliğindeki uzman ekip, 30 yıldır süregelen başarılı hizmet anlayışını sürdürmeye devam ediyor.

Dt. Güzin Kırsaçlıoğlu, New York University, School of Dentistry 2011-2012. New York Üniversitesi ‘de Estetik Diş Hekimliği üzerine master yapmıştır. Güzin Kırsaçlıoğlu’nun lisansüstü eğitimi sadece diş hekimliğiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda “Paul Meyer” liderlik ve yönetim, NLP, yaşam koçluğu, iletişim ve işletme eğitimleri almıştır. Bu eğitimler ve 30 yıllık tecrübenin sonucu olarak; klinik yönetimi ve doktor-hasta ilişkisi alanlarında diş hekimleri ve diş hekimi asistanlarına eğitim vermektedir. Şimdi SORBONE ÜNİVERSİTESİNDE MBA yapmaktadır.Klinikteki uygulamalardaki Bütüncül yaklaşımı ile Estetik Diş hekimliğinin birleşimi olan Emotional Dentıstry (duyusal diş hekimliği) konseptini sunum haline getirip New York Üniversitesin ‘de Lecture olarak sunmuştur. Ardından kadın diş hekimlerinden olan Divas in Dentıstry grubunda da bu sunumunu tüm dünyadan katılan diş hekimlerine aktarmıştır. Aynı sunum talep üzerine Dubai Gürcistan ve İstanbul’da uluslararası kongrelerde sahne bulmuştur.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.