Dolar 32,5073
Euro 34,8805
Altın 2.431,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Yurt Dışına Kaçırılan Kybele Heykeli, İstanbul’a Getirildi

Yurt Dışına Kaçırılan Kybele Heykeli, İstanbul’a Getirildi
14 Aralık 2020 22:00 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2020 22:03
1.091

AHA.Tarih öncesi dönemlerde bolluğun ve bereketin sembolü ve koruyucusu olduğuna inanılan M.S. 3. yüzyıla tarihlendirilen “Kybele Heykeli’’ 60 yılın ardından Türkiye’ye getirildi. 1700 yıllık eserin tanıtımı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’den kaçak yollarla İsrail’e götürülerek satılan, M.S 3. yüzyıla tarihlendirilen heykel, uzun bir yolculuğun ardından ABD’den ana vatanına ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çalışmaları sonucu, Türk Hava Yolları’na ait Turkish Cargo tarafından taşınan ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergilenecek 1700 yıllık Kybele Heykeli, daha sonra Afyonkarahisar’da yeni yapılacak müzeye taşınacak.

Eserin tanıtımına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Murat Tamer, Amerika İstanbul Başkonsolosu Daira Darnell, İnterpol Daire Başkanı Lütfi ÇiçekKültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz katıldı.

Eserin tanıtım toplantısında basın açıklaması gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, kültür varlıklarına dair kaçakçılık suçlarına karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerine vurgu yaptı.

‘’Tüm Halkımızı Kaçakçılığa Karşı Bilinçli Davranmaya Çağırıyorum’’

Çalışmaların aynı hassasiyet ve kararlılıkla yürütüleceğini belirten Bakan Ersoy açıklamasında; Bu mücadele yalnızca devlet gücünü devreye sokarak yürütülebilecek bir faaliyet değildir. Tüm halkımızı kültür varlığı kaçakçılığına karşı bilinçli davranmaya ve ilgili devlet birimlerimizin aldığı tedbirlere destek olmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, “Bu toprakların kültür ve medeniyetinin zenginliğini her parçasını ülkemize ve tüm insanlığa kazandırmak için yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Bununla birlikte bize ait olan bu mirası korumak için de büyük hassasiyetle hareket ediyoruz.” dedi.

“Bakanlığımız bu mücadeleyi sadece sahada değil, dijital dünyada da hassasiyetle sürdürmektedir. İnternette ve sosyal medyada hem bakanlığımız hem de emniyet ve jandarma ekipleri tarafından kültür varlıklarına dair yasadışı çalışmalar tespit edilmektedir. Bu tespitler sonucunda kültür varlığı kaçakçılığı ve kaçak kazı suçu işlediği belirlenen kişiler hakkında suç duyurusu bulunmakta ve paylaşımlara erişimin önlenmesi kararları alınmakta.” diyen Bakan Ersoy, “Kybele Heykeli’nin iadesi sürecinde emeği geçen bütün birimlere ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.