Dolar 32,7547
Euro 35,0630
Altın 2.457,99
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 29°C

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Ankara-İzmir Bölge Finali Tamamlandı

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Ankara-İzmir Bölge Finali Tamamlandı
24 Mayıs 2024 17:57
85

HABERMAX. Yeşilay’ın T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve Vakıf Katılım Bankası işbirliğiyle düzenlediği Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Ankara-İzmir Bölge Finali gerçekleşti. Gençlerin bağımlılıkla mücadelesine katkı sağlayan turnuvada Çimentaş Anadolu Lisesi’nden Esma Bedir ve Eflin Tunay şampiyon oldu. En iyi konuşmacı ödülünü Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mehmet Alp Kalafat kazandı.

Yeşilay’da münazara geleneği tüm hızıyla sürüyor. 2021’deki pilot uygulamanın ardından 2022 yılında ilki, bu sene ise üçüncüsü düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası, gençler ile her türlü bağımlılık arasında kalın bir duvar örüyor. Dokuz final şampiyonasından oluşan turnuvada,7 bini aşkın öğrenci, danışman öğretmenleriyle beraber bağımlılıklarla mücadele için yarışıyor.

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası’nın Ankara-İzmirBölge Şampiyonasına bölge illerindeki liselerden toplam 103 takım katıldı. 103 takımın yarıştığı şampiyonanın finaline ise 4 takım yükseldi. Final maçı,23 Mayıs’ta Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Çimentaş Anadolu Lisesi’nden8öğrencinin katıldığı bölge finalinin şampiyonları, Çimentaş Anadolu Lisesi’nden Esma Bedir ve Eflin Tunay oldular. Ankara İzmir Bölge Finali’nde takımların sorumlusu olarak3 öğretmen yer aldı. Turnuvanın en iyi konuşmacısı ise Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mehmet Alp Kalafatoldu.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü M. Nurullah Atalan’ın da katıldığı ödül töreninde, Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Bölge Koordinatörü Edanur Aydın, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçınkatılım gösterdi.

Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Mehmet Yalçın, etkinlikle ilgili şunları söyledi: Liseler Arası Münazara turnuvası, Yeşilay’ın “yaşasın tam bağımsız gençlik” idealine büyük katkılar sağlıyor. Gözümüzün nuru ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı ve gençlerimizi, her türlü potansiyel tehlikeden korumak için düzenlediğimiz pek çok etkinlikten biri olan bu turnuva, hem gençlerimizi bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeyi amaçlamakta, hem de “fikre fikirle karşılık vermenin” önemini vurgulamaktadır.Yeşilay gönüllülüğü gençler arasında yaygınlaştırıyor!

Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası ile gençlerin eleştirel düşünme, sorgulama, hızlı karar alma becerileri pekiştiriliyor. Turnuvaya katılan öğrenciler, turnuvadan kısa bir süre önce kendilerine verilen konuları tartışarak entelektüel birikimlerini, hitabet yeteneklerini ve tartışma kabiliyetlerini geliştiriyor. Turnuvanın kazanımları arasında, lise öğrencilerinin münazara sayesinde verimli faaliyetlerekatılmaları ve ileride gelişebilecek bağımlılıkların bugünden önlenmesi yer alıyor. Turnuvanın amaçlarından biri de Yeşilaygönüllülüğünün gençler arasında yaygınlaşması.

Yeşilay, turnuva kapsamında yurt genelinde münazara tanıtım etkinlikleri, eğitim kampları, öğrencive öğretmen eğitimleri düzenledi. Kamplardamünazara derslerinin yanısıra uluslararası ilişkiler, ekonomi, hukuk gibi alanlardaturnuvada öğrencilerin karşılarına çıkabilecek konularla ilgili dersler verildi. Yeşilay ders modüllerinde ise genel bağımlılık, sağlıklı yaşam, internetle ilişkili davranışsal bağımlılıklar ve bağımlılığa karşı küresel halk sağlığı politikaları gibi oturumlar düzenlendi.

Büyük final 2- 3 Temmuz’da İstanbul’da

Bölge şampiyonaları final etabına kadar çevrim içi, finaletaplarında ise bölgeyi temsilen seçilecek bir ilde yüz yüze gerçekleştirilecek. Buetaplarda yarı finalist olmaya hak kazanan80 takımın (160 kişi) ve sorumlu öğretmenlerinin; İstanbul’da düzenlenecek turkarşılaşmaları ve yarı final karşılaşmalarınakatılması bekleniyor.

Turnuva Takvimi

Marmara Bölge Finali (Bursa): 5 Haziran

İstanbul Bölge Finali (İstanbul): 15 Haziran

Türkiye Final Şampiyonası (İstanbul): 2-3 Temmuz

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.