Dolar 34,0033
Euro 37,8557
Altın 2.819,96
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 25°C
Cum 24°C

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, NOW TV’de İlçedeki Çalışmaları ve Projeleri Anlattı

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, NOW TV’de İlçedeki Çalışmaları ve Projeleri Anlattı
5 Eylül 2024 11:55 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2024 12:12
222

HABERMAX. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, NOW TV’de Merve Yıldırım’ın sunduğu Çalar Saat programına konuk olarak, ilçede gerçekleştirdikleri çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Çerkez, programda samimi açıklamalarda bulunarak, Çekmeköy’e olan bağlılığını ve görev süresince gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Çekmeköy’e Olan Bağlılığı ve Hizmet Anlayışı:

Başkan Orhan Çerkez, İstanbul’a ilk adım attığı yerin Çekmeköy olduğunu belirterek, “Ben İstanbul’u Çekmeköy’den tanıdım. Bu nedenle, bu ilçeye belediye başkanı olma hayalim vardı. Allah nasip etti, milletimizin teveccühü ile başkan seçildim ve hizmet etmeye ant içtim. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyorum” dedi.

Projeler ve Yatırımlar:

Çerkez, seçim öncesi bir hayali olduğunu ve ilçedeki Karadenizli vatandaşlara destek olmayı hedeflediğini ifade etti. “Ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde, çiftçilerin elinde bulunan fındıkları alarak, okula giden minik öğrencilere yardım etmeyi planladık. Şükürler olsun ki, bu hayalimizi gerçekleştirdik” dedi.

Borç ve Mali Durum:

Başkan Çerkez, belediyeyi devraldığında 600.5o milyon TL borçla karşılaştıklarını belirtti. “Belediye devraldığımızda, müteahhitlere olan borçlar da dahil olmak üzere önemli bir borç yükü vardı. Ayrıca, Yeşilay ve TÜRGEV’e verilmiş mülkler yoktu ama kira yardımları vardı. Göreve gelir gelmez’de kiralarını meclis kararıyla iptal ettik dedi.

Sağlık ve Eğitim Hizmetleri:

Çerkez, belediyenin önceki yönetiminde sağlık ve veteriner hizmetlerinin eksik olduğunu vurgulayarak, “Göreve geldiğimizde, belediyede sağlık ve veterinerlik hizmetleri yoktu. Yalnızca yüksek okul mezunu bir personel idare ediyordu. Hemen bu kurumlara atamalar yaptık ve eksiklikleri giderdik” dedi.

Emekliler ve Sosyal Yardımlar:

Emeklilere yönelik projelerinin de olduğunu belirten Çerkez, “Mecidiye Parkı’nı yeniden inşa ettik ve emeklilerimiz için bir lokal evi yapıyoruz. Burada ucuza yemek ve içmek imkanı sunacağız” dedi. Ayrıca, aş evi kurduklarını ve belediye logosu bulunmayan araçlarla günde üç öğün yemek teslim ettiklerini, kimsenin onurunu zedelemeden hizmet sunduklarını ifade etti. Sosyal yardımlar kapsamında, kuru gıda erzaklarını da sivil araçlar ve elbiseli çalışanlarla dağıttıklarını belirtti.

Eğitim ve Okul Projeleri:

Başkan Çerkez, eğitim alanında da önemli adımlar attıklarını söyledi. “İlk olarak bir kreş açtık ve Ekrem başkanımız da bir kreş yaptı. Şu anda 1220 özel kolej ve 63 devlet okulunun bulunduğu bölgemizde, eğitim alanında daha fazla hizmet sunmayı planlıyoruz. İlk kurs merkezimizi açtık ve burs vermeye hazırlanıyoruz” dedi.

Sonuç:

Başkan Orhan Çerkez’in açıklamaları, Çekmeköy’deki projelerin ve sosyal yardımların kapsamını detaylı bir şekilde ortaya koydu. İlçede yapılan bu çalışmalara yönelik olumlu geri dönüşlerin olduğunu belirten Çerkez, hizmete devam edeceklerini ve Çekmeköy’ü daha iyi bir yer haline getirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.