Dolar 32,3875
Euro 34,7776
Altın 2.435,69
BİST 9.983,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

YENİLİKÇİ TASARIMLAR GÜVENLİĞE ODAKLI KAPILAR İLE BİRLEŞTİ

YENİLİKÇİ TASARIMLAR GÜVENLİĞE ODAKLI KAPILAR İLE BİRLEŞTİ
14 Eylül 2023 17:07
88

HABERMAX.Nobel Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Nobel Expo Fuarcılık A.Ş. tarafından KAPSİAD ve Kayseri OSB işbirliği ile düzenlenen Anadolu’nun en büyük Kapı, Pencere ve Aksesuarları Fuarı KAPEX, 100’ün üzerinde firma ve 200’ün üzerinde markanın katılımı ile Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 13-16 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan KAPEX Fuarı; Kapı üreticileri, kapı aksesuar üreticileri ve ithalatçıları, kapı otomasyon ve kontrol sistemleri üreticileri ve ithalatçıları, kapı sistemleri ve mekanizmaları üreticileri ve ithalatçıları, kapı yan sanayi firmaları gibi birçok alanda faaliyet gösteren sektörün lider konumundaki firmalarını bir araya getirdi. Fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında ise güvenliğe önem verenler için dokunmatik kapı, kilit ve sistemleri oldu.


TÜRK MÜHENDİSLER TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN DÜNYADA İLK: DOKUNMATİK KAPI
Uzun süren Ar-ge çalışmalarının ardından hayata geçirilen dokunmatik ekranlı kapı ilk kez KAPEX Fuarı’nda görücüye çıktı. Türk mühendisler tarafından geliştirilen bu kapı Türkiye’ de ve dünyada tek olması ile de dikkatleri üzerine çekiyor. İçerisine yerleştirilen monitör aracılığı ile bir bilgisayar gibi kullanılan kapı sistemi, geleneksel kapı kilitlerine göre çok daha fazla güvenlik sunuyor. Yüzde yüz yerli ve milli üretim olması ile de alıcıları tarafından merakla inceleniyor. Tüm kapı modellerine uyumlu olarak üretilen akıllı dijital kapı kilitleri dokunmatik ekranı sayesinde belirlenen bir şifre ile kapının açılmasını sağlıyor. Kapıdaki hareketleri, bilginiz dahilinde olmayan işlemleri, tanımladığınız akıllı cihazınıza bildirim olarak iletebiliyor.

Fuarda aynı zamanda gelişmiş güvenlik ve hassas tanıma sağlayan yapay zeka destekli 3D yüz tanıma özelliğine sahip akıllı kapı kilitleri de yer alıyor. Bu kilit sistemi aplikasyon sayesinde kullanıcı yaklaştığında, akıllı kapı kilidi kullanıcının yüzünü otomatik olarak tanıyor. Böylelikle de kapı zili ışığı ve dahili ekran, kapıya yaklaşılıp kapı zili çalındığında otomatik olarak açılıyor

TIRNAKLI KAPILAR İLE HIRSIZLIK GEÇİDİNE SON VERİLİYOR

Son derece güvenlik önlemlerinin alındığı tırnaklı kapılar da fuarın en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor. Bu özelliğe sahip kapılar ise; levye, kredi kartı, pet şişe vb. herhangi bir madde ile kapıların açılmaması için kapı kanadının ön tarafında ikiye katlanan tırnak görevi ile kapıların açılmasını önlüyor. Asya‘dan Avrupa‘ya, Afrika‘dan Türk Cumhuriyetleri’ ne kadar geniş bir coğrafyaya ihracatı gerçekleştirilen bu kapılar, patentli ilk “ Tırnaklı Kapı” olarak ziyaretçilerine sunuluyor.

HEYKEL GÖRÜNÜMLÜ KAPILAR DA BOY GÖSTERİYOR

KAPEX Fuarı’nı ziyaret eden katılımcılar, ileri düzeyde teknolojik özelliklerin yanı sıra bağımsız sanatçıları keşfetme ve tanıma şansı bularak heykel sanatı eserlerini inceleyebilme fırsatı buluyor. Fuar alanında göz dolduracak heykel görünümlü kapılarda, tamamen el yapımı olma özelliği ile istenilen her model ve yüzeye uygulama yapılabiliyor. Usta sanatçılar tarafından üretilen oymalı ve işlemeli özel tasarım kapılar sanatseverler tarafından merak uyandırıyor. Heykel sanatı ile işlenmiş olan estetik kapılar, dekorasyonu ve mimari nitelikleri tamamlayan bir tasarım unsuru olarak öne çıkıyor.

KAPI KAPI DOLAŞARAK İHRACAT SAĞLANIYOR

Fuarda, Afrika ve Orta Doğu’ya ihracatı gerçekleştirilen plastik kapılar yabancı alıcılar tarafından dikkatle inceleniyor. Bu ülkelerde tercih edilme sebepleri arasında ise böceklerin kapılara zarar vermesini önlemek ve kapı yıkama adetlerinin olması yer alıyor.

Doğal afetlere karşı korunmak amacı ile üretilen su geçirmez özelliğe sahip kapılar fuarda alıcıları ile buluşuyor. Aynı zamanda olası yangın durumlarında Huş ağacından üretilen ve can güvenliğini sağlayan yanmaz-tutuşmaz özelliğe sahip kapılar da fuarın gözdesi olmaya devam ediyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.