Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’dan Erdoğan’a Sert Eleştiriler: “15 Temmuz Edebiyatından Bıktık Usandık! Erdoğan, Siz Bir Şeyler Saklıyorsunuz!”

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’dan Erdoğan’a Sert Eleştiriler: “15 Temmuz Edebiyatından Bıktık Usandık! Erdoğan, Siz Bir Şeyler Saklıyorsunuz!”
30 Ocak 2024 18:04 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2024 18:07
111

HABERMAX. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, 15 Temmuz’un yıldönümünde yaptığı açıklamada, iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştirilerde bulundu. Yılmaz, 15 Temmuz’un üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen hala birçok karanlık noktanın aydınlatılmadığını ve bu durumun halkta büyük bir güvensizlik yarattığını söyledi.

Yılmaz’ın açıklamasından bazı satır başları:
  • “15 Temmuz edebiyatından bıktık usandık! 7 senedir her 15 Temmuz’da aynı nutuklar, aynı gösteriler, aynı duygusal sömürü… Yeter artık!”
  • “15 Temmuz’un üzerinden 7 yıl geçti, hala birçok karanlık nokta aydınlatılmadı. Bu darbe girişimi kimin tarafından planlandı, kimler tetiği çekti, bu kadar silah ve mühimmat nasıl ülkeye sokuldu? Halk bunların cevabını bilmek istiyor.”
  • “Erdoğan, sen bu milletin liderisin. Bu milletin sana güveni var. O zaman 15 Temmuz’un tüm karanlık noktalarını aydınlatmaya ne zaman başlayacaksın?”
  • “Erdoğan, sen bir şey saklıyorsun! 15 Temmuz’u bahane ederek bu milleti kandırmaya çalışıyorsun. Artık gerçekleri açıklamanın zamanı geldi.”

Yılmaz’ın açıklamasına gelen tepkiler:

  • Yılmaz’ın açıklamasına sosyal medyada ve bazı muhalif basın organlarında büyük ilgi gösterildi. Birçok kullanıcı Yılmaz’ın sözlerine destek verirken, iktidara yakın çevrelerden ise eleştiriler geldi.
  • İktidar yetkilileri, Yılmaz’ın açıklamalarının “provokatif” olduğunu ve “15 Temmuz’un kutsallığını zedelemeye yönelik” olduğunu savundu.
  • Muhalif partiler ise Yılmaz’ın sözlerini destekledi ve 15 Temmuz’un aydınlatılması için daha fazla adım atılması gerektiğini savundu.

15 Temmuz’un yıldönümü, Türkiye’de her yıl siyasi tartışmalara yol açıyor. Bu yıl da Öztürk Yılmaz’ın açıklamaları bu tartışmaları alevlendirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.