Dolar 32,1445
Euro 35,0015
Altın 2.467,28
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

YARGICI VE NİVOGO, DÖNGÜSEL DÖNÜŞÜMLE SÜRDÜRÜLEBİLİR MODAYA ÖNCÜLÜK EDİYOR

YARGICI VE NİVOGO, DÖNGÜSEL DÖNÜŞÜMLE SÜRDÜRÜLEBİLİR MODAYA ÖNCÜLÜK EDİYOR
26 Eylül 2023 05:28
114

HABERMAX.Sorumlu tüketim ve üretim alanında farkındalık yaratma ve moda ürünlerinin tekrar kullanımına teşvik etme konusundaki girişimleriyle tanınan YARGICI, Türkiye’nin Öncü Döngüsel Dönüşüm Hareketi olan Nivogo ile devrim niteliğinde bir iş birliğine adım attı. Bu iş birliği ile ürünler atığa dönüşmeden yeniden hayat bularak döngüsel ekonomiye dahil ediliyor.

Sürdürülebilir uygulamalara olan ortak bağlılıkları doğrultusunda YARGICI ve Nivogo, günümüz doğrusal tüketim alışkanlıklarının getirdiği zorluklara ve atık sorununa dikkat çekmek ve çözüm bulmak üzere bir araya geldi. Moda ürünlerinin yeniden hayata dönmesinin sürdürülebilir dünya için gerekliliğini düşünerek, bu iş birliği kapsamında kullanıcıların moda ürünlerini nasıl gördüğünü ve onlarla nasıl etkileşime girdiğini kökten değiştirmeyi amaçlıyor. Bu ortaklık çerçevesinde, çeşitli nedenlerle kullanıcılara ulaşamamış ürünleri yeniden kullanıma kazandırarak modanın önemli bir sorununun üstesinden gelinmeye çalışılıyor ve döngüsel ekonomi teşvik ediliyor.

YARGICI, sürdürülebilirlik alanında birçok proje hayata geçirme konusundaki liderliği ile tanınıyor. Moda endüstrisindeki etkisini azaltma taahhüdünü Avrupa’nın 1 numaralı Döngüsel Ekonomi Girişimi seçilen Nivogo ile birleştiren marka, atık azaltımına yönelik kararlılığını pekiştiriyor. Bu iş birliği sadece kullanıcılar için daha sürdürülebilir bir seçenek sunmakla kalmıyor, aynı zamanda moda endüstrisinin daha yeşil bir geleceği teşvik etmedeki hayati rolünü sergiliyor.

YARGICI Pazarlama Müdürü Reha Tepe şunları söyledi: Moda dünyasında tasarımın uzun ömürlülüğü ve sürdürülebilirliğin öncülüğünü yapma misyonuyla, Nivogo ile yaptığımız bu iş birliğiyle modanın döngüselliğini güçlendiriyoruz. Moda ürünlerinin yolculuğunu sadece bir alışveriş deneyimi olarak değil, aynı zamanda bir sorumluluk ve sadakat şeklinde görme vizyonumuzu yansıtıyoruz. Bu iş birliği, sadece giysi ve aksesuarların ikinci bir hayata kavuşmasını değil, aynı zamanda kullanıcılara daha bilinçli ve çevreci bir moda yaklaşımı sunarak, sektördeki sürdürülebilir bir dönüşümün temel taşını oluşturuyor.

Döngüsel dönüşümün gücünü vurgulayan bir mesaj veren Nivogo Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa ise şunları belirtti: “Nivogo olarak başlattığımız döngüsel dönüşüm hareketi ile şu ana kadar 1 milyonun üzerinde moda ürününü hayata döndürerek 7 milyar litreyi aşan suyun tasarrufunu sağladık. YARGICI ile yaptığımız bu iş birliği ile döngüsel ekosistemimizi daha da güçlendi. Böylece moda sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak ve atık oluşturma döngüsünü kırmak için önemli bir adım atmış olduk.”

Bu güçlü birliktelik, moda sektörünün sadece ürünlerin estetiği ve trendleriyle değil, aynı zamanda çevreye olan etkisiyle de şekillendiğini vurguluyor. YARGICI’nın sürdürülebilirlik odaklı projeleri ve Nivogo’nun döngüsel dönüşüm vizyonu, gelecek nesiller için daha sağlam ve yeşil bir moda dünyasının temellerini atmaya yönelik bir adım olarak ön plana çıkıyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.