Dolar 32,3188
Euro 34,8389
Altın 2.390,32
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yaptığımız haber ses getirdi o ihale iptal edildi

Yaptığımız haber ses getirdi o ihale iptal edildi
11 Temmuz 2020 18:51 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2020 19:03
493

AHA.Geçtiğimiz günlerde habermax.net’un yaptığı haber yerini buldu Ünlü Türkücü Ferhat Tunç ‘un kendi sosyal hesabından yaptığı paylaşımda dağ keçisi katliamına isyan ederek durdurun bu ihaleyi demişti Ferhat Tunç’un serzenişini bizde haber sitemize taşıyarak azda olsa bu ihaleyenin iptaline katkı sağlamıș olduk.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli’de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açılan  ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada sosyal, inanç ve kaçak avcılık açısından yerinde yapılacak inceleme sonucu hazırlanacak rapora göre hareket edileceği duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nün, Tunceli’de kutsiyet atfedilen dağ keçilerinin avlanabilmesi için açtığı ihale kamuoyundaki tepkilerin ardından iptal edildi.

Tunceli’nin Aliboğazı ve Salördek bölgesinde 5, Darıkent ve Gökçek bölgesinde 5, Büyükyurt ve Çıralı bölgesinde 5 ve Derindere ile Kocatepe bölgesinde 2 olmak üzere toplamda 17 dağ keçisinin katledilmesinin planlandığı ihalenin 13 Temmuz günü yapılacaktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ihalenin iptaline ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.