Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yağmur Altında Objektiflerden Yansıyan Güzellik: Yağmur Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Yağmur Altında Objektiflerden Yansıyan Güzellik: Yağmur Fotoğrafı Çekim Teknikleri
15 Mart 2024 02:16
363

HABERMAX. SEVGİLİ OKURLAR: Çok güzel bir fotoğraf çekim tekniği olarak “Yağmur fotoğrafı” çekim teknikleri konusunu bilgi ve deneyimlerimden yola çıkarak Sizler için kaleme aldım bugünkü yazımda.

Yağmur Fotoğrafı Çekim Teknikleri

Yağmurlu havada fotoğraf çekimi yapılır.
Fotoğraf çekimlerimizi yağmur yağdığı günlerde yağmurlu havada yapabiliriz. Yağmurlu havalarda hem iç mekanlarda hem dış mekanlar ve çevrede mükemmel Yağmur fotoğraf kareleri yakalayabiliriz.

Diyafram Açıklığı önemlidir..

Yağmur fotoğrafı çekimlerimizde ilk olarak kameramımızı diyafram öncelikli moduna ayarlamalıyız. Bu modta resimlerimiz daha derinlemesine ve net ışıklı olacaktır. Yine ideal olarak Yağmur yağarken fotoğraf çekimlerimizde geniş bir kamera diyaframı f / 4 ila f/1.4 arasında olması iyi olacaktır çünkü alan derinliğini daraltacağı için soyutlanmış güzel fotoğrafları çekmemizde olumlu olur.

Ve de..
Yağmur yağarken fotoğraf çekiminde flaş kullanmamız havadaki yağmur damlalarını yakalamamızı sağlar. Böylece fotoğraflarımızda yağmur damlaları ışıkla parıldar. Yağmur fotoğraflarımız çok güzel görünür. Ha flaş kullanmayıp ta doğal ışığı da tercih edebiliriz. Bu durumda bir sokak lambasının altı yada bir reklam tabelası gibi ışıklı ortamlarda da fotoğraf çekimlerimizi güzelce yapabiliriz.

Yağmur damlalarını fotoğraflamamız harika fotoğraf kareleri elde etmemize olanak tanır.

Yağan yağmur damlaları deneyimlere dayanarak söylüyorum ki yakın fotoğraf çekimlerinde harika resimler elde etmemize yarar. Yağan yağmur damlacıkları çok güzel görünür. Burada püf noktası kesinlikle düşen yağmur damlalarının hareketini yakalamamızdır ve tabi karanlık bir yerde durup, çekim yapmamız olacaktır.

Sonuç olarak; Yağmur yağarken iyi fotoğraf çekmemiz çok zevkli ve bir o kadarda çok emek isteyen bir iştir.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.