Dolar 32,3057
Euro 35,0169
Altın 2.451,62
BİST 10.169,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

AK Parti Dağılıyor Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibiyle birlikte istifa etti

AK Parti Dağılıyor Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibiyle birlikte istifa etti
13 Eylül 2019 12:04 | Son Güncellenme: 13 Eylül 2019 12:29
541

AHA.AKP’den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

AKP’den ihracı istenen eski AKP Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki ofisinde kameraların karşısına çıktı.

Davutoğlu, Ankara’daki yeni parti girişiminin merkez binasında yaptığı açıklamada, ekibiyle birlikte AKP’den istifa ettiğini açıklarken,  “Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

Davutoğlu ile birlikte AKP eski Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile birlikte AKP Eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de basın toplantısında hazır bulundu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapış şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için bütün varlığımızı koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle karşısına geleceğimizi tahayyül bile edemezdik.

Son yıllarda AK Parti değer söylem ve politikalardan uzaklaştı, her alanda sorunlar başladı. Dava hassasiyetimiz gereği gönül kırmamaya özen gösterdik. Neden 22 Nisan’dan itibaren daha yüksek sesle dile getirmeye başladık?

AK Parti oy kaybetmiştir. Önümüzde kapsamlı bir muhasebe yapacak 4 yıllık seçimsiz bir zaman vardır.

Ahmet Davutoğlu ile birlikte eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı Ak Parti MYK kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş savunma yapmaları için tebligat gönderilmişti.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.