Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Vali Yerlikaya: “İstanbul, En Güzel Şekilde Formula 1 Yarışlarına Hazırlandı”

Vali Yerlikaya: “İstanbul, En Güzel Şekilde Formula 1 Yarışlarına Hazırlandı”
13 Kasım 2020 02:15 | Son Güncellenme: 13 Kasım 2020 02:19
492

AHA.Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix 2020  öncesi, yarış araçları İstanbul’da iki kıta arasında şov yaptı. Tanıtım filmi çekimleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yarış araçlarının renkli görüntüler sergilenmesinin ardından Vali Yerlikaya, “İstanbul, en güzel şekilde yarışa hazırlandı.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Park’ta 13-14-15 Kasım’da gerçekleşecek Formula 1 yarışları öncesi, yarış araçları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şov sergiledi. Şovu izleyen ve köprüde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “9 yıl aradan sonra dünyanın motor sporlarında en popüleri olan Formula 1 yarışları, İstanbul’la buluştu.

İstanbul, daha önce yapılan yarışlardaki tecrübesinin ışığında bu pandemi sürecinde, bütün kurum ve kuruluşlarıyla güzel bir işbirliği, takım ruhu göstererek en güzel şekilde yarışa hazırlandı. Aslında heyecanımız biraz eksik. Hem ülkemizde hem de dünyada Formula 1 sevenler bu yarışı izlemek isterlerdi. Salgınla ilgili önlemler kapsamında onlarla ekranda buluşacağız. Yarış, seyircisiz gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

“Formula 1 Tanıtım Filmi İçin Birçok İlk Gerçekleşti”

İstanbul’un çeşitli noktalarında çekimi gerçekleştirilen Formula 1 tanıtım filmi için birçok ilkin gerçekleştiğini belirten Vali Yerlikaya, “Bu mekânlarda arkadaşlarımız sabırla, çok büyük heyecanla çekimler yaptılar. Bazı ilkler gerçekleşti. Bunlardan birincisi Avrasya Tüneli’mizle denizin altından iki kıta arasına koşuldu. Yine 15 Temmuz Şehitler Köprümüz ile birlikte iki kıta arasında denizin üstünde karşılıklı arkadaşlarımız geçtiler. Sonuncusu 15 Temmuz Şehitler Köprümüzde iki kıta arasında ve köprünün tam ortasında, denizin üstünde ‘pitstop’ gerçekleşti. Tanıtım filmimizde birçok sürpriz var.” diye konuştu.

“Güzel Bir Yarış, Güzel Bir Rekabet Olmasını Temenni Ediyorum”

Vali Yerlikaya, gerçekleşecek yarışlarla ilgili olarak; “Güzel bir yarış, güzel bir rekabet ve kazasız belasız olmasını temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya, “Dünyadaki 2 buçuk milyara yakın yarış severin İstanbul’la buluşmasını sağlayan, destekleri ve himayeleriyle her zaman yanımızda, İstanbul’un yanında yer alan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Yine onun talimatlarıyla Intercity İstanbul Park pistini çok kısa zaman içerisinde mükemmel hale getiren, yeniden yapımını sağlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Intercity İstanbul Park’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak beyefendiye, İstanbul Valiliğimizin koordinasyonunda bütün bölge müdürlüklerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve emeği olan bütün dostlarıma, kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına sonlandırdı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.