Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Vali Dr. Ozan Balcı, Niksar ve Başçiftlik İlçelerinde İncelemelerde Bulundu

Vali Dr. Ozan Balcı, Niksar ve Başçiftlik İlçelerinde İncelemelerde Bulundu
25 Ekim 2020 23:52
856

AHA.Köklüce Ceviz Dikim Alanı İncelemeler.Ziyaretlerine Niksar İlçesi Köklüce Köyü’ndeki 1000 dönümlük alanda hazırlıkları devam eden ceviz dikim sahasında incelemelerle başlayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarımın, toprağın, üreticinin ve çiftçinin dostuyuz. Çiftçimizin her zaman yanındayız. Amacımız çiftçilerimizi zenginleştirmek. Tokat’ın çok bereketli ovaları var. Bunlardan biri de Niksar Ovası. Niksar ovasında ve dağlarında yetişen ceviz ile Niksar cevizin başkenti.” dedi.

Yazıcık Beldesini Ziyaret

Vali Dr. Ozan Balcı, Niksar’ın Yazıcık Beldesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Yazıcık Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Ozan Balcı, beldede yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Tuncer Uzunoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, beldede yürütülen çalışmalar nedeniyle Başkan Uzunoğlu’na teşekkür ederek, başarılar diledi.

Karaçam Düden Mesire Alanı Ziyareti

Reşadiye, Niksar, Başçiftlik arasında bulunan Karaçam Düden Mesire alanında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı “Doğa harikası Düden Mesire alanını geliştireceğiz. Düden Mesire Alanı sosyal donatılarla vatandaşlarımızın hoşça ve keyifle vakit geçirebileceği bir yer olacak.” dedi.

Başçiftlik Osmanlı Yaylası Ziyaret

Vali Dr. Ozan Balcı, 1 Yılda 100 Bin Koyun Projesi kapsamında Başçiftlik’te Osmanlı Yaylasında incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılı küçükbaş hayvancılıkta atılım yılı ilan etti. Biz de 5 yılda 500 bin koyunu Tokat’ımızın yayla ve meraları ile buluşturmak hedefiyle bu yıl çiftçilerimize 100 bin koyun veriyoruz. Amacımız çiftçilerimizin zenginleşmesine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Ziraat Bankası ile yaptığımız sözleşme ile ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ adı ile Türkiye’ye örnek bir proje geliştirdik. Birçok ilde uygulanmaya başladı. Çiftçilerimize şuana kadar 25 bin koyun verdik. Verdiğimiz koyunlar kuzu vermeye başladı. Projemizin sonuçlarını görmek bizi mutlu ediyor. ” dedi.

Başçiftlik Teleski Tesisi İncelemeler

Vali Dr. Ozan Balcı, Başçiftlik Kayak Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Yapımı devam 1100 m. uzunluğundaki teleski montaj çalışmaları ile ilgili bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, “Teleski montaj çalışmaları en kısa zamanda tamamlanarak kayak merkezimizde Başçiftlik ve bölge halkımızın hizmetinde olacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”dedi.

Başçiftlik Geç Turfanda Bahçesi İncelemeler

Vali Dr. Ozan Balcı, Başçiftlik’te geç turfanda meyve bahçesi kurulacak 1000 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ozan Balcı, “65 bin adet kiraz başta olmak üzere meyve fidanını en kısa zamanda toprakla buluşturacağız. Her yerin meyvesi bitmişken buranın meyvesi yeni yetişmiş olacak ve piyasaya sunulacak.“ dedi.

Başçiftlik – Niksar Yolu İncelemeler

Vali Dr. Ozan Balcı, son olarak Başçiftlik-Niksar arasında devam eden BSK yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı “Vatandaşlarımıza güvenli, konforlu bir ulaşım sağlayacak olan yolumuz şimdiden bölgemiz halkına hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Vali Dr. Ozan Balcı, yol çalışmalarında görev yapan işçilere kazasız belasız hayırlı işler diledi.

Vali Ozan Balcı, “Tokat’ımız ve Tokatlı hemşerilerimizin huzuru ve refahı için hep birlikte yılmadan, yorulmadan, aşkla, şevkle çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Yatırımlarımız memleketimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

İnceleme ve ziyaretlerde Vali Dr. Ozan Balcı’ya, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, Başçiftlik Kaymakamı Server Sinanoğlu, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tuncel, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin ile ilgililer eşlik etti.

Haber : Bülent KAYNAR

Foto : M. Sefa ŞEKER

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.