Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 32°C
Açık
İstanbul
32°C
Açık
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

NOW Ana Haber’de Gülgün Tosun’dan Havaalanları ve Personel Giderleri Hakkında Tepkili Açıklama

NOW Ana Haber’de Gülgün Tosun’dan Havaalanları ve Personel Giderleri Hakkında Tepkili Açıklama
12 Mayıs 2024 18:19 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2024 18:48
181

HABERMAX. NOW Ana Haber spikeri Gülgün Tosun, sunduğu haberde, devletin işlettiği havaalanlarının uçuşa kapalı olmasına rağmen personel giderlerinin artmasına tepki göstererek isyan etti. Tosun, şu ifadelere yer verdi:

“Havaalanı kapalı ama personel artıyor! Nasıl bir çelişkidir bu? Devlet havaalanları uçuşa kapalı olmasına rağmen personel giderleri artıyor. Bu nasıl olabilir?”

Tosun’un bu sözleri, haber bülteninde yer alan bir haberin ardından geldi. Haberde, devletin işlettiği havaalanlarında uçuşların durdurulduğu ve bu durumun personel giderlerinde artışa yol açtığı belirtildi.

Tosun’un tepkisi, birçok izleyici tarafından da dile getirildi. Sosyal medyada yapılan yorumlarda, Tosun’un sözlerine hak verildiği ve bu durumun sorgulanması gerektiği vurgulandı.

Gülgün Tosun: “Tasarruf Devletten mi, Vatandaştan mı?”

Bazı yorumlar:

  • “Gülgün Tosun haklı söylüyor. Bu kadar personel ne işe yarıyor ki?”
  • “Devlet havaalanları kapalıysa, o zaman personelin ne işe yaradığını sormak lazım.”
  • “Personel giderlerinin artması, halkın cebinden çıkan paradır. Bu durumun hesabı sorulmalı.”

**Alt Başlık:** Hükümetin Kamuda Tasarruf Paketi: Faturayı Vatandaş mı Ödeyecek?

NOW Haber’in sunucusu Gülgün Tosun, son hükümetin kamuda tasarruf paketine ilişkin yaptığı habere isyan ederek, tasarrufun faturasının devletten mi yoksa vatandaştan mı çıkarılacağını sorguladı.

Hükümetin kamu harcamalarında tasarruf yapma çabalarıyla ilgili olarak Tosun, “Tasarruf yapılacaksa bunun bedelini neden her zaman vatandaşlar ödemek zorunda kalıyor?” şeklinde tepki gösterdi. Kamuda yapılan harcamalarda kemer sıkma politikalarının devam etmesinin ardından vatandaşların mağdur olduğunu dile getiren Tosun, “Acaba tasarruf neden devletin kendi bürokratik israflarından başlamıyor?” diye sordu.

Tosun’un vurguladığı gibi, hükümetin tasarruf politikalarının vatandaşların sırtına yüklenmesi, birçok kesimin tepkisini çekiyor. Kamuda israfın ve gereksiz harcamaların önlenmesi gerektiğini savunanlar, tasarruf çabalarının öncelikle devletin içindeki verimsizliklerin giderilmesiyle başlaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Gülgün Tosun’un sorusuyla birlikte, kamu harcamalarında tasarrufun nasıl gerçekleştirileceği ve bu sürecin vatandaşlar üzerindeki etkileri daha fazla gündeme gelmeye başladı. Bu tartışma, gelecek günlerde daha da derinleşebilir ve toplumun çeşitli kesimlerinden tepkilere neden olabilir.

NOW Ana Haber’in bu haberi ve Gülgün Tosun’un tepkisi, havaalanları ve personel giderleri ile ilgili bir tartışmayı alevlendirdi. Bu tartışmanın sonucunda, bu konuda yetkililerden bir açıklama gelmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.