Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ünlü edebiyatçı sessizliğini sokakta bozdu!

Çok okunan ancak kamuoyunda röportaj vermeyi ve konuşmayı pek sevmeyen ünlü edebiyatçı İhsan Oktay Anar sokakta kendisine tutulan mikrofona konuştu… Anar’a mikrofon tutan Youtuber’in karşısındakinin kim olduğunu bilmemesi de habere ayrı bir renk kattı

Ünlü edebiyatçı sessizliğini sokakta bozdu!
11 Şubat 2020 13:10
323

YouTube kanalı ‘Tüylü Mikrofon’ muhabiri yaptığı sokak röportajlarında bilmeden önemli bir gazetecilik başarısına imza attı.

Pek fazla röportaj vermeyen, ekranlara çıkmayan, davetlere ve törenlere katılmayan ünlü edebiyatçı İhsan Oktay Anar, sokakta kendisine tutulan mikrofonu cevapsız bırakmadı.

YouTube kanalında yayın yapan ‘Tüylü Mikrofon’ adlı program için çekilen sokak röportajlarında sürpriz bir gelişme yaşandı.

MUHABİR KİM OLDUĞUNU BİLMEDEN

Youtuberini sokak röportajlarında ‘evrim teorisi’ni sordu. Muhabir tamamen tesadüf eseri İhsan Oktay Anar’a mikrofon tutunca ünlü edebiyatçı görüşlerini açıkladı.  Youtuberin İhsan Oktay Anar’ı tanımaması da ilginç bir ayrıntıyı oluşturdu.

İşte evrim teorisi hakkında soru ve Anar’ın yanıtları:

Evrim teorisi inanılacak bir şey değil; sadece bilimsel bir veri ve adı üzerinde teori.

Gerçekçiliği nedir sizce?

Bir kere ben uzman değilim bu konuda. Eğer bir biyolağa sorarsanız size gayet gerçekçi ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söyleyecektir. Ama tabii kutsal kitaplara da inanabilirsiniz bu konuda, bu çok daha basittir, çok daha açıklayacıdır ve size çok daha zaman kazandırır, ama böylece gerçekten mahrum kalırsınız.

Caner Taslamam hem evrime inanıyor hem de müslüman

Ben inanmayı değil de bilmeyi tercih ederim.

TWİTTER’DA İLGİ ODAĞI OLDU

Anar’ın konuşmasıyla ilgili olarak Twitter’de ünlü kişilerden yorumlar da gecikmedi. Can Öz ‘Canım İhsan Okta Anar’ derken, Murat Aksoy, Anar’ın ‘İnanmayı değil bilmeyi tercih ederim’ sözlerini yineledi. M. Serdar Kuzuloğlu ise “Sahiden ne enteresan bir an olmuş! Röportaj yapanın Anar’ı tanımıyor oluşu durumu daha bir güzelleştirmiş sanki” ifadelerini kullanırken bir başka edebiyatçı Murat Menteş de şunları yazdı:

İhsan Oktay Anar’la sokak röportajı!

Hiç röportaj vermeyen, ekrana çıkmayan, davetlere, törenlere katılmayan, üstad, sokakta sorulan soruyu cevaplamış.

Yılın gazetecilik başarısı.

Harika bir sürpriz…

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.